Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spektakel voor muziekliefhebbers

Praag,
Tsjechië


Een lust voor het oor en oog.

De Krizikova Fontana is een fontein die gebouwd werd voor de Praagse Jubileumexpositie van 1891. Tijdens deze expositie werden er een reeks objecten ontwikkeld om te laten zien hoe hoog het niveau was van de Tsjechische industrie.

De tip gaat over de show die het waterorgel iedere avond laat zien, van maart tot november.
Het mooist is de show als het donker, of in ieder geval, schemerig is. Iedere avond begint er een show om 19.00 uur met dancefloor muziek van hedendaagse artiesten, om 20.00 uur is het in 2014 de muziek van Il Divo die in de schijnwerpers staat. Terwijl de volgende show van 21.00 uur voor muziek van Michael Jackson gereserveerd is.

Op tonen van de mooie muziek wordt het water omhoog gestuwd door 50 waterpompen wat met 3000 spuitmonden en een gave verlichting van wel 1200 onderwaterlampen zorgt voor een waar spektakel.

Volgens de site www.krizikovafontana.cz zijn er regelmatig balletvoorstellingen, die heb ik zelf niet gezien. Onzeker is ook of hier dezelfde prijs gehanteerd wordt als bij de normale voorstellingen.

De prijs voor de voorstelling is 220 kronen, wat neer komt op ongeveer 8 euro per persoon. Kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen. De bankjes zijn krakkemikkig, de versnaperingen en drankjes minimaal. Maar er zijn weinig toeristen, wat ik ook heel wat waard vind. De show duurt 45 minuten en is daardoor ook bijzonder geschikt voor kinderen. Betalen aan de kassa kan alleen met contant geld. Reserveren is niet nodig er zijn voldoende zitplaatsen.

Je kunt Krizikova Fontana vinden door met de Metro lijn C uit te stappen op station Nadrazi Holesovice. Vandaar moet je verder met de tram lijn 12,17 of 24 en dan halte Vystaviste nemen. Het is een groot complex wat je helemaal over moet steken om bij de fonteinen uit te komen.