Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

V Zatisi: culinair en Tsjechisch eten, het kan echt!

Praag,
Tsjechië


Een stedentrip naar Praag is fantastisch. Het is aan een stuk door genieten, van de bezienswaardigheden, van de sfeer en van het heerlijke eten en drinken. Tsjechië staat niet zo bekend om het goede eten. De traditionele Tsjechische kost is zwaar en vaak vet. Maar er zijn natuurlijk in Tsjechië ook hele goede koks die van de traditionele Tsjechische keuken een moderne Tsjechische variant kunnen maken. Die ervaring heb ik sinds dit weekend bij twee restaurants. Een is een restaurant waar ik al vaker ben geweest in Tábor (Goldies), en de andere is mijn nieuwe ontdekking in Praag: v Zátisí.

Het ligt vlakbij de Betlémská kaple. v Zátisí is een restaurant met 3 gezichten. Een Boheems, een Indiaas en een 'Zátisí' gezicht. Op de kaart zijn deze drie terug te vinden. De Boheemse gerechten zijn wat traditioneler, de Zátisí gerechten zijn wat expirimenteler en de Indiase gerechten zijn uiteraard Indiaas. De wijnbegeleiding bij de gerechten is geweldig! Zeer goed gecombineerd (in ieder geval bij de gerechten die ik op heb) De wijnbegeleiding vond ik in eerste instantie duur, maar ze zijn zeer gul met schenken, dus zeker waar voor je geld!

De Indiase kok heeft een michelinster en de Tsjechische kok heeft ook diverse prijzen gewonnen. Ik heb het hier dus niet over een restaurant waar je voor een tientje eet. Maar in Tsjechië is eten veel goedkoper dan in Nederland dus in vergelijking tot Nederland is het zeer goed betaalbaar om in een sterrenrestaurant te eten.

Voor meer informatie verwijs ik je naar [url="http://www.vzatisi.cz/" target="_blank"]de website[/url]. Hier kan je ook meteen zien dat het een restaurant is uit een groep van 4 restaurants in Praag, die allemaal hun eigen identiteit hebben.