Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vervoer in Praag: van luchthaven naar centrum

Praag,
Tsjechië


Vaak vlieg je in enkele uurtjes met een low-cost vliegtuigmaatschappijen naar de mooiste steden van Europa. Je vliegt dan vaak op vliegvelden die iets kleiner zijn en verder van het centrum/stad afliggen. Voorbeelden zijn Londen en Stockholm, bij beide steden liggen de vliegvelden van de low-cost maatschappijen verder van de stad. Je hebt dan wel een goedkope vliegticket maar als je onvoorbereid aankomt op een vliegveld, kunnen de kosten van het vervoer naar de stad wel eens tegenvallen. Ik wil graag ervaringen delen met mensen waardoor je naast je budget-ticket ook goedkoop naar de stad de reizen.

Voor Praag is het openbaar vervoer ideaal. Er zijn 3 opties, namelijk met de Taxi, Shuttlebus en Openbaar vervoer. Mijn voorkeur gaat uit naar het openbaar vervoer. Voor 26 CSK (ong. 1 euro) reis je in een half uur met het openbaar vervoer. Het kaartje is 75 minuten gelding
Bij aankomst op het vliegveld koop je een kaartje aan het loket in de luchthaven terminal, vervolgens vind je buiten aan de rechterkant de bushalte. Neem daar bus 119 naar eindpunt en metrostation Dejvická. Daar neem je metrolijn A richting het historisch centrum met belangrijkste haltes: Malostranská - Lesser Town (Malá Strana), Staromestská - Old Town (Staré Mesto) en Wenceslas plein. In het historisch centrum kun je vrij makkelijk overstappen op metrolijn B en C, zodat je alleen maar een klein stukje hoeft te lopen. LET OP: het meebrengen van bagage in het openbaar vervoer kost ook geld: 13 CZK voor een koffer.

Voordeel: veel lagere kosten en zelfde resitijd t.o.v. Taxi of Shuttlebus. De kosten van een taxi en shuttlebus liggen rond de 500-600 CZK per ritje.