salamanca

Foto door Reisreporter chateau

Spanje is van een van de meest populaire vakantiebestemmingen gelegen in Zuid-Europa, met meer dan 47 miljoen inwoners. Het land hoort tot de vijftig grootste landen ter wereld. Het grootste deel van het gebied ligt op het Iberisch schiereiland, maar de Canarische eilanden en de Balearen horen ook bij salamanca. In het hele land worden er wel vijf officiële talen gesproken. salamanca is veelzijdig met zijn bergen, meren, zeeën, kliffen, costa’s, wijngebieden, valleien en vulkaanlandschappen.

Regenachtige vissersdorpen in Galicië, stappen en over Plaza Mayor lopen in de hoofdstad Madrid, zonnen aan de kust van de Middellandse Zee, flamencodansen in Andalusië en cultuurhappen in Barcelona zijn slechts paar mogelijkheden. Als derde grote stad is het minder toeristische Valencia zeker de moeite waard. De vierde stad Sevilla, voormalig cultureel hoofdstad, biedt koninklijke paleizen, oude kathedralen, gezellige flamengobars en moderne gebouwen. In het Zuiden ligt Málaga, eveneens een veelzijdige stad rijk aan gastronomie, met zandstranden,  gezellige strandtentjes en historische bezienswaardigheden.

Het mag duidelijk zijn: salamanca is een land met een rijke historie en prachtige cultuur. Op het gebied van kunst komt het land niets te kort, je kent het wel: Picasso, Goya, Dalí …  Maar behalve bezienswaardigheden in het binnenland, bieden de kusten en de eilanden van salamanca je nog meer. Een strandvakantie is een aanrader, bijvoorbeeld aan de Costa Brava, Costa del Sol of misschien wel Tenerife op de Canarische eilanden of Mallorca op de Balearen. Je vindt op de Canarische eilanden naast de stranden ook bossen en natuurparken. Op de Balearen moet je zijn voor de stranden en de blauwe baaien.  

Naast de cultuurvakanties en strandvakanties is het ook het land van Europa’s meest gevierde en gevarieerd op gastronomisch gebied: Paëlla het typisch Spaanse gerecht, Tapas de kleine borrelhapjes gemaakt van verschillende ingrediënten en natuurlijk de lekkere wijnen. Als je al op een terrasje zit, vergeet dan niet de Sangría te proeven.

Voor gezinnen met kinderen, voor jongeren die willen feesten, maar ook voor natuur- en cultuurliefhebbers. Met veel uiteenlopende culturen, klimaten en eetgewoontes, is salamanca gepassioneerd, verfijnd en toegewijd aan het goede leven.

Informatie over salamanca

Beste foto's & tips van salamanca

'1098960' door chateau '1098960' door chateau

Spanjesalamanca

Spanjesalamanca

Detail Plaza Mayor va

chateau

Iedere grote stad in Spanje heeft wel een Plaza Mayor, zo ook de plaats Salamanca. Tijdens onze rondreis door Spanje hebben we deze mooie stad per fiets bezocht. Vanaf de camping zijn we langs de rivier Tormes naar de stad gefietst. Tijdens deze fietstocht heb je tussen de bomen door prachtige uitzichten op de stad. Het fietspad eindigt met uitzicht op de prachtige kathedraal van Salamanca. Met de fiets kom je eigenlijk overal en heb je geen parkeerproblemen. Door één van de toegangspoorten van het Plaza Mayor fietsten we zo het plein op. Ik had het plan om een overzichtsfoto van het hele plein te maken, maar helaas stond het plein vol met allerlei stalletjes. Wat wel goed lukte was het maken van detailopnames. Geen last van storende elementen.

Laat kaart zien