Spanje reviews

8
Spanje Barcelona
Dianadm was hier 01 apr 2019
In Barcelona wemelt het van de streetart. Sinds het begin van deze eeuw trekt de Catalaanse hoofdstad graffiteros aan van over de hele wereld. Hierdoor is het straatbeeld verfraaid en zijn de lelijke elementen in de stad weggewerkt. In tegenstelling tot veel andere steden zijn hier geen grote murals, maar kleine, subtiele kunstwerkjes. En juist omdat de werken klein en minder prominent aanwezig zijn, zijn ze moeilijk te vinden. De oplossing hiervoor is een streetart-tour waarbij je samen met een local op zoek gaat naar de mooiste werken. Dat is dubbel leuk, want je komt op plekken die je zelf niet zou vinden en leert tegelijkertijd meer over de stad. Samen met Mike van Barcelona Street Style Tour verkennen we de wijken El Borne en Barri Gòtic, Je moet hier goed om je heen kijken om alle kunstwerkjes te ontdekken, dit varieert van kleine mozaïeken tot beeldjes en mooi beschilderde deuren. Achter ieder kunstwerk schuilt wel een verhaal of een boodschap. Barcelona Street Style Tour organiseert iedere dag twee tours. Meedoen is gratis, maar het is wel gebruikelijk om achteraf een fooi te geven.
Stad
  • het 'andere' Barcelona
  • 'ontdekkingstocht' - leuk om te doen
  • leerzaam
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-14
9
Spanje Valencia
Dalix was hier 01 dec 2018
De Spanjaarden noemen Valencia ‘de huiskamer van Spanje’. En niet voor niets. Het is een zeer gezellige stad, waarbij je, als je de hoogtepunten bezoekt, niet het idee hebt in een grote stad te zijn. Het oude centrum is prachtig met leuke pleintjes, oude kobbelstraatjes en mooie kerken. Hier vind je ook de grootste overdekte markt van Europa. Wat een genot om daar een paar uur rond te lopen. Vergaap je aan de heerlijkste hammen, vissen die je nog nooit gezien hebt, noten, kazen, maar ook werkelijk elk deel van een koe of kip. In de oude haven El Cabanyal kom je schattige gekleurde huisjes tegen. Hier heb je vele heerlijke plekjes om te lunchen. Bovendien loop je zo het strand op. In het oude centrum kan je op zeer veel plekken voor weinig geld een fiets huren en kan je deze visserswijk makkelijk bezoeken. Ook fiets je in zo’n twintig minuten via een droge rivier naar 'Ciudad de las Artes y Ciencias' (Stad van Kunsten en Wetenschappen). Dit enorme complex omvat vele gebouwen in prachtige architectuur. Op een zonnige dag weerspiegelen de futuristische hoogstandjes schitterend in de kunstmatig aangelegde waterplaatsen. Zo'n 20 kilometer ten zuiden van Valencia ligt het natuurpark ‘Parc Natural de l’Albufera’. Dit park is vooral bekend om z’n vele rijstvelden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier ’s werelds beste paella vandaan komt. Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje El Palmar en geniet daar van een fantastische paella in een van de vele restaurants!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk eten
  • Heel veel mogelijke dagtripjes
  • Uitstekend klimaat
  • Geen
Review geplaatst op 2019-06-16
7
Spanje
melaniem was hier 01 okt 2018
Lekker rustig wandelen net buiten Barcelona. Met bergen, uitzicht op de Middellandse Zee en kleine, opvallend relaxte kustdorpjes waar je even iets kunt eten en drinken.
Gebergte Highlight
  • Goede wandelpaden
  • Rustig
  • Slow travel vlak bij miljoenenstad
  • Geen horecavoorzieningen binnen het park zelf
Review geplaatst op 2019-04-05
7
Spanje
melaniem was hier 01 okt 2018
Lekker rustig wandelen net buiten Barcelona. Met bergen, uitzicht op de Middellandse Zee en kleine, opvallend relaxte kustdorpjes waar je even iets kunt eten en drinken.
Land
  • Goede wandelpaden
  • Geen horecavoorzieningen binnen het park zelf
Review geplaatst op 2019-04-05
8
Spanje Lanzarote
hansdewildt was hier 01 sep 2018
Op Lanzarote worden druiven gekweekt in z.g. hoyos, kuilen in de zwarte vulkanische grond waaromheen een halve cirkel van kleine lavastenen muurtjes (Abroyos) de plant bescherming bieden. Hier is echt over nagedacht. Het vocht dat tijdens de nacht condenseert op deze muurtjes zorgt voor het water voor de druivenstokken en is een aloude beproefde methode zoals in La Geria. Bovendien is het ook een fotogeniek landschap! Ga zeker kijken als je op dit bijzondere eiland bent, het is echt de moeite waard.
Regio
  • mooi wandelgebied
  • interessant
  • weinig toeristen
  • rustig
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-02-13
8
Spanje la-gomera
Dalix was hier 01 jun 2018
Wandelen op La Gomera De meeste mensen denken bij de Canarische eilanden aan zee en strand. Maar er zijn ook eilanden die wat minder bezocht worden en bij uitstek geschikt zijn om te wandelen. La Gomera is er een van. Je bereikt dit prachtige eiland met de boot vanuit Tenerife en komt aan in de leuke haven van San Sebastián. In het midden van het eiland ligt het Parque Nacional de Garajonay. In dit park, dat een groot deel van het eiland beslaat, kan je schitterende wandelingen maken. En niet alleen hier, op nog veel meer plekken zijn er makkelijke en pittige hikes, in totaal zo’n vijftig stuks. Het eiland is slechts zo’n 400 vierkante kilometer groot, dus vanuit waar je ook verblijft is het Parque Nacional de Garajonay binnen een uurtje met de auto te bereiken. Alle wandelingen zijn goed aangegeven. Je loopt door sprookjesachtige laurierbossen, langs rotsachtige kusten en door adembenemende landschappen. Een absolute aanrader is om naar ‘El pajarito’ (het ‘vogeltje’) te rijden. Vanaf deze rotonde kan je twee prachtige wandelingen maken. Wandeling nummer 16 leidt je langs zeeën van bloemen door indrukwekkend landschap met vele uitkijkpunten en na een wandeling naar de top van ‘El Alto’, het hoogste punt van het eiland, word je beloond met een schitterend uitzicht op de omringende eilanden Tenerife, El Hierro en La Palma.
Regio
  • Uitstekend klimaat
  • Prachtig wandeleiland
  • Weinig toeristen
  • Je hebt een auto nodig
Review geplaatst op 2019-01-27
9
Spanje bardenas-reales
agrotewal was hier 01 mei 2018
Het NP Bardenas Reales is een minder bekend natuurpark, vlakbij Tudela, in Spaans Baskenland. Het park is ruig en het heeft veel weg van een maanlandschap. De bizarre kalksteenrotsen zijn gevormd door weer en wind. Een extraatje zijn de schaapskuddes die in het voorjaar en de zomer te zien zijn. En waar schapen zijn komen ook vale gieren voor, die hier vlak over je heen scheren. Je kunt er met de auto doorheen rijden, maar het mooist is natuurlijk met een gids te voet of met de fiets het gebied verkennen. Het park is meer dan 42.000 ha groot en is vrij toegankelijk. Het Natuurpark Bardenas Reales telt bovendien meer dan 700 km paden, onverharde wegen en trekpaden voor vee, zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers.
Regio
  • Arguedas, biedt de camperaar faciliteiten
  • grotwoningen in de nabije omgeving
  • overnachten in de camper, vlakbij mogelijk
  • bizarre rotsformaties
  • een adembenemend landschap
  • Kosteloos toegang
  • kan lastig rijden zijn, bij regenval
  • door invloeden van het weer, verdwijnt het NP
Review geplaatst op 2018-07-17
8
Spanje ainsa
agrotewal was hier 01 mei 2018
Ainsa een klein middeleeuws stadje is een heerlijke plek midden in de Pyreneeën. Er liggen verschillende campings en je mag met de camper bij de oude burcht overnachten. Vanuit het stadje kun je heel veel verschillende dingen doen. Afdalen in een canyon is wat mij betreft de meest uitdagende bezigheid, maar wandelen, abseilen, kajakken, raften of het maken van meerdaagse trips in de bergen wordt ook veelvuldig aangeboden. In het centrum van Ainsa zit een kleine bodega die tegen heel schappelijke prijzen wijn uit het vat verkoopt.
Stad
  • Gieren museum
  • heerlijke wijn te koop bij bodega
  • wandeling maken het NP Ordesa en Monte Perdido
  • raften en kajakken
  • canyoningen, iets wat je gedaan moet hebben
  • het weer in het voorjaar is erg wisselend
Review geplaatst op 2019-02-07
7
Spanje Andalusie
MarryvanderGeest was hier 01 apr 2018
We wilden de natuur in in een warm land maar dan ook er niet te ver weg van Nederland. Dan kom je in april toch al snel uit in Spanje. Waar voor ons nog genoeg te ontdekken valt. Even ten noorden van Granada en de siërra Nevada zag ik op de kaart 'Parc natural de las sierras de Cazorla, Segura y las Villas liggen. Het strategisch gelegen Hornos bleek een goede keus. Wat een onwijs ruig gebied. Schitterende rotspartijen. Sneeuwresten op de toppen en smalle bergwegen. We zagen al snel bergbokken en geiten. Het stadje Hornos is ligt tegen een berg geplakt en heeft een schitterend uitzicht over het Embalse del Tranco gevuld met water uit de bron van de Rio Quadalquivir die door heel Andalusie stroomt om bij Cadiz de zee in te stromen. Ons hostel el Miriador ligt aan de rand van Hornos en heeft geweldig uitzicht over het meer . De uitbaters , spaanse Esther en nederlandse peter zijn vriendelijk en spontaan. Hulpvaardig, weten te vertellen over de streek waar het goed wandelen is en hebbende boel keurig op orde. Het streek ontbijt was heerlijk, de kamer schoon en goed. Prima douche en qua sfeer helemaal goed. We hebben goed kunnen wandelen in het ruige en rustige gebied waarbij we veel wild zagen ( slang, hagedissen, eekhoorns, herten en bergbokken. Schitterende bloemen en fris stromende rivieren maakten het gebied voor ons helemaal af. Een aanrader dus!
Regio
  • echte ruige natuur en weinig toerisme
  • weinig cafeetjes dus neem lunchpakket mee
Review geplaatst op 2018-04-28
9
Spanje alquezar
Willemien was hier 01 apr 2018
Het stadje Alquézar in de provincie Aragon is een van de mooiste dorpen van Spanje (Bonitos de España) en ligt op een heuveltop. Alle huizen hebben de typische terracotta kleur van de streek. Het is leuk om door de kronkelende straten en steegjes te wandelen. In het dorpje, vanaf de plaza Mayor, start ook de wandeling Ruta de las Pasarelas. Een wandeling over loopbruggen. Het eerste deel van deze wandeling bestaat uit een lastige afdeling in de kloof over zeven houten loopbruggen. Beneden bij de rivierbedding gaat de wandeling verder over een bijzondere metalen loopbrug die in de rotswand is verankerd. Onder de loopbrug stroomt de rio Vero. Een inspannende wandeling maar schitterend met het zicht op het van diepblauw turquoise water van de rivier. Aan het eind van de wandeling klim je aan de andere zijde weer naar boven waarna je prachtig zicht hebt in de kloof. De totale afstand is ca 2 km. De wandeling is met verschillende wandelpaden te verlengen. De routes staan goed aangegeven.
Highlight
  • prachtige uitzichten
  • wandeling langs de rotswand
  • naast natuur ook cultuur
  • kan er druk zijn
Review geplaatst op 2019-02-22
8
Spanje Valencia
Yvonne was hier 15 mrt 2018
Na een korte vroege vlucht kom ik met mijn rugzak gevuld voor 3 dagen aan op het vliegveld van Valencia. Thuis heb ik al tickets geregeld voor de metro en hop on hop off bus. Wanneer je uit de metro stapt waar ook een halte van de hop bus is maak je al direct relaxed kennis met deze schitterende stad. Thuis heb ik mijn favoriete spots al uitgezocht maar zo hoppend valt mij de "groene long" op. Mijn AirNb ligt in de studentenwijk op loopafstand van winkels, een hop on busstop en een fantastisch mooi breed strand. Ik besloot dag 2 de "groene long" weer op te zoeken en dan vanaf het strand richting de stad en de Valencia ZOO. Van het F1 circuit langs de futuritische gebouwen van het Aquarium, het weerkundig instituut ,door het schitterend aangelegde park waar ook heerlijk koffie wordt geschonken. Wandel naar binnen of bezoek een van de bijzondere gebouwen. Door de lichtinval is dat elk uur anders, schitterend maar in dit verhaal over de "groene long" volg ik met stukjes met de hop bus zijn daar sportvelden, tennisbanen en al die tijd volg je eigenlijk de oude rivierloop die eronderdoor wordt geleid na jaren van overstromingen. Bij een splitsing kies ik vandaag buiten de stad en val ik van de ene in de andere verbazing en kom uiteindelijk bij de ZOO waar ik In deze moderne tuin het groen mis. Dag 3 doe ik de splitsing richting Valencia stad met in de long schitterend oude bomen boven gezellige terrasjes en vlieg aan het einde van de dag naar huis, tevreden over mijn ontdekking
Stad
  • zo veel verrassingen
  • gemakkelijk gebruik OV
  • snel van de luchthaven naar het centrum
  • schitterend strand
  • verkeersopstoppiingen in het centrum
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Spanje
m was hier 15 mrt 2018
empuria bravia is een klein plaatsje aan de costa brava. Deze bestemming is geweldig als je een boot hebt om te gaan varen overdag. Je vaart direct door E,paria heen. De camping Nautic Almata ligt in het natuurgebied ernaast. Een geweldig camping voor jong em oud.Van hieruit kan je geweldige uitstapjes maken naar allerlei omliggende plaatsjes zoals Figueres Rosas, Estartit em op 60 km afstand ligt Barcelona. Ook het vliegveld van Gerona ligt op een half uur tje afstand. Heerlijk eten bij de ruime aan de zee is geweldig. De spaanse markten blijven leuk en mocht je een boot hebben dan kun je elke dag langs de kust de prachtige baaien aan doen of varen naar Cadaques mooi dorpje op een berg met een fantatisch uitzicht. Een prachtige bestemming voor een fantastische vakantie.
Land
  • Ligt centraal
  • prachtige omgeving
  • Soms een harde wind vanuit pyreneeen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Spanje Tenerife
m was hier 15 mrt 2018
Playas America. Time t Smile accommodate van TUI : Coral Dreams. Fantastisch complex!! Nieuw schoon alsof je thuis bent. Aan alles is gedacht. Van Boxsspring bed tot magnetron en Nespresso apparaat. De plaats zelf is mooi aangelegd. Valt op fat het overal schoon is en de infrastructuur is geweldig. De sfeer is gezellig. De temperatuur is er altijd constant. Heerlijk weer met een klein briesje. Je kan er wandelen,fietsen of puur alleen aan het strand liggen. Voor iedereen wt wils. De winkels zijn er luxe en de prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. Hier geen nep artikelen maar prachtige luxe merk winkels. De markten daar er tegen liggen vol met neoartikelen waar ze nog veel te veel voor vragen. Als je op Tenerif bent moet je de Teide zien. Een vulkaan in ruste.Vooral bij zonsondergang is het er prachtig.AAnrader is om een auto te huren om echt wat van het eiland te zien.
Regio
  • schoon en alles goed geregeld
  • in veel plaatsen engelsen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Spanje Sevilla
Edith was hier 15 mrt 2018
Een stad vol passie, zinderend van leven. Geschikt voor een week.Je zult je geen moment vervelen. Sevilla barst van geschiedenis en cultuur. Alcazar,de kathedraal,Giralda. Erg leuk een bezoek te brengen aan een flamenco avond of de Arena met het stierenvechtersmuseum. Dit laatste bevestigt je in de overtuiging nooit een bul-fight bij te wonen. De avonden bruisen.Gedurende de zomer kun je niet anders dan toegeven aan de siësta.De temperatuur is dan eenvoudigweg te hoog. Maar: overal is airco,zijn de terrasjes beneveld met water en lokken de mooie parken. Het eten is verrassend en uitnodigend. Tot diep in de avond en nacht is het buiten druk en levendig met veel straat-muziek en een ontspannen atmosfeer. Kortom: een temperamentvolle parel in Andalusië!
Stad
  • Sfeer
  • cultuur
  • terrasjes
  • prijsniveau
  • bezienswaardigheden
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Spanje Barcelona
Chantal was hier 15 mrt 2018
Barcelona is zeker een tien waard. Toen ik daar aankwam voelde ik me meteen op mijn gemak. HEEL veel mooie bezienswaardigheden, zoals de sagrada, de mooie fontijn op de berg montjuic, de oude straatjes, mooie oude kloosters en nog VEEEL meer. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en de mensen daar waren ongelofelijk aardig. Helaas bleef ik daar maar 5 dagen, maar ik had er graaaag een hele maand willen zitten. Barcelona is een drukke/grote stad en ik raad het je ook zeker aan als je het leuk vind om verschillende plaatsten te zoeken en benieuwd bent naar de verschillende dingen op een plaats. Barcelona is namelijk heel kunstzinnig en je vind heel veel mooie dingen terug.. Dus nog nooit hierheen geweest? Dan zou ik het zeker doen!
Stad
  • De verschillende dingen die er te doen zijn. Er is gewoon zoveel moois te zien!
  • Wat iets minder was is dat het ONGELOFELIJK druk is. Je vind daar heel weinig plekken of het is vol.. Maarja ik snap het wel want dat is natuurlijk teverwachten van een grote beroemde stad.
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Spanje Bilbao
Marie-Fleur was hier 15 mrt 2018
Een minder voor de hand liggende keuze dan Madrid of Barcelona... maar daarom zeker niet minder leuk! Bilbao ligt in Baskenland (Noord-Spanje) en is met het vliegtuig rechtstreeks te bereiken via Schiphol. Bilbao ligt vlak bij de kust te midden van een glooiend gebergte... Wat wil je nog meer? Must do's zijn - onder andere - een bezoekje aan het Guggenheim museum, pintxos eten in een van de vele bars en rondstruinen in 'old town'. De stad leent zich ook prima om uitstapjes te maken naar steden als San Sebastian en Pamplona. Met andere woorden... zeker een locatie om te overwegen voor een volgende stedentrip! Veel plezier!
Stad
  • Culinair zeer goed vertegenwoordigd
  • Relatief voordelig
  • Gemoedelijke sfeer
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Spanje Puerto de Mogán
SourOnTour was hier 01 mrt 2018
Puerto de Mogan in Gran Canaria is een oud vissersdorpje in het zuidwesten van het eiland. Ook al is Gran Canaria natuurlijk een eiland dat zeer druk bezocht is door toeristen, zijn hier ook nog plaatsjes te vinden die niet geheel overlopen zijn door toeristen. Een voorbeeld hiervan is Puerto de Mogan dat klein strandje heeft en een leuke haven met genoeg gezellige restaurants en barretjes. Achter de haven is het ontzettend leuk wandelen tussen de wit geverfde huizen met gekleurde accenten. En als je in de juiste periode daar bent bloeien de bloemen hier hartstikke mooi. Nog verder landinwaarts, tegen een helling aan, wonen mensen die wat minder te besteden hebben. Kleine huisjes, dicht op elkaar gebouwd, waar een trap tussen naar boven loopt naar een uitzichtpunt. Vanaf hier kijk je mooi uit over de stad, de haven en het strand. En met een beetje gelukt zie je hier een mooie zonsondergang.
Stad
  • Relatief rustig dorpje
Review geplaatst op 2018-06-21
7
Spanje Valencia
Saphira was hier 19 dec 2017
Wat een geweldige stad waar veel te zien is! Daarnaast erg leuk om per fiets de verschillende wijken te herkennen. GA in maart, dan maak je een festival mee!
Stad
  • lekker fietsen
  • vuurwerk in maart
Review geplaatst op 2017-12-19
8
Spanje
Renske was hier 01 nov 2017
Madrid is een hele leuke bestemming voor een citytrip, ook in de wintermaanden. Ik was er begin december en dan zijn er tal van leuke kerstmarktjes en de stad is volop versierd met lichtjes en kerstbomen. Ondanks de kou (10 graden overdag, -4 graden 's nachts) is er genoeg te beleven. Het leven speelt zich in de winter minder op straat af, maar er zijn ontzettend veel leuke restaurantjes, barretjes, markten, musea en winkels om je te vermaken. Doordat het ook in de winter nauwelijks regent kan je (bijna) altijd heerlijk door de mooie straten slenteren en af en toe opwarmen met koffie, chocolademelk, wijn of een biertje.
Land
  • Heerlijk eten, musea, mooie straten
  • Het centrum is erg druk in het weekend
Review geplaatst op 2017-12-06
9
Spanje La Palma
kburgers1 was hier 01 nov 2017
La Palma is het groenste eiland van de Canarische eilanden. Het eiland is veelzijdig en een weekje vakantie is dan ook eigenlijk te kort. We hebben prachtig gewandeld in het Nationaal Park Caldera de Taburiente en langs de mooie drakenbomen bij Las Tricias. Ook hebben we vanuit Tazacorte een whale watch gedaan en prachtige tuimelaars gezien. Verder kan je rondom het eiland duiken in een prachtige onderwaterwereld. Ik heb er roggen, zeepaardje, murene en nog veel meer gezien! Het eten is niet om over naar huis te schrijven. De warme zon en de prachtige zwarte stranden leveren wel weer mooie plaatjes op en het water is heerlijk warm om in te zwemmen. Kortom een leuk eiland om je een weekje op te vermaken.
Regio
  • Caldera de Taburiente
  • Mooie duikstekken
  • Whale watchen
  • Drakenbomen
  • Warm klimaat
  • Eten is matig
Review geplaatst op 2017-12-08