minas-de-rio-tinto beste reistijd

Het weer in minas-de-rio-tinto

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een weekje strand of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor minas-de-rio-tinto te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in minas-de-rio-tinto? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor minas-de-rio-tinto

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Spanje:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Spanje: De gemiddelde temperatuur en neerslag in midden minas-de-rio-tinto: De gemiddelde temperatuur en neerslag op de Canarische eilanden: De gemiddelde temperatuur en neerslag op Palma de Mallorca:


Met haar 30 miljoen toeristen per jaar moet je oppassen wanneer je waar heen gaat. In augustus hebben de Spanjaarden vakantie en is het echt te druk aan de kust of in de bergen. Over het algemeen is het in minas-de-rio-tinto zeer goed toeven in mei, juni en september. minas-de-rio-tinto is een groot land en kent dus verschillen. Aan de noordkust zal je in verband met de lage temperatuur en de hoge neerslag in voor- en najaar meer gebonden zijn aan de zomermaanden. De zuidkust kan het best bezocht worden in april, mei, september of oktober.

De Canarische eilanden liggen voor de kust van Noord-Afrika. Hier waait het gehele jaar door een passaatwind uit het noordoosten, waardoor de temperatuur redelijk constant blijft. De temperatuur van het zeewater is het hoogst in zomer en najaar. Dit kan in winter en voorjaar echt flink koud zijn. Pas wel op, ’s zomers kan de hitte wel eens uit de hand lopen! Wil je zeker zijn van een onbewolkte hemel:, hoe dichter bij de zomer, hoe groter de kans. Op Tenerife (en in mindere mate de andere eilanden) moet je ervoor zorgen dat je aan de zuidkant van de berg zit, want ’s winters wordt de noordkant bedolven onder vele regenbuien.
Mallorca en Ibiza hebben beiden een Middellandse Zeeklimaat. Door de zeewind wordt de temperatuur wat getemperd aan de kust. Beide eilanden zijn prima te bezoeken in het voorjaar. Het najaar kan ook, maar dan valt er voor Spaanse begrippen veel regen.


Reisadvies
Voor minas-de-rio-tinto geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Februari Carnaval Gadiz, 19 maart St. Jozefs Dag, 12 oktober Nationale Feestdag, 6 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over minas-de-rio-tinto

Beste foto's & tips van minas-de-rio-tinto

'1100191' door Graaf '1100191' door Graaf

Spanjeminas-de-rio-tinto

Spanjeminas-de-rio-tinto

Stenen in water

Graaf

Nog maar een afbeelding van de Rio Tinto. Grappig dat ik een aantal van jullie met mijn foto uit de Himalaya helemaal op het verkeerde been gezet gezet heb. Ook aan de andere kant van de wereld dus kleurrijke landschappen door mineralen in de bodem. Maar zo rood als hier heb ik het in de Himalaya niet gezien. Rio Tinto is heel speciaal, een echt paradijs voor fotografen.

'1099445' door Graaf '1099445' door Graaf

Spanjeminas-de-rio-tinto

Spanjeminas-de-rio-tinto

Vastgeroest

Graaf

Bij een enorm verlaten mijngebied, staan nog de treinstellen die in vroeger tijden gebruikt werden om erts af te voeren, of om de arbeiders van en naar het werk te brengen. Alles staat hier gewoon te wachten tot het helemaal weggeroest is.

'1099480' door Graaf '1099480' door Graaf

Spanjeminas-de-rio-tinto

Spanjeminas-de-rio-tinto

Kijk eens waar je...l

Graaf

Als we ergens wandelen kijken we veel om ons heen om mooie plekjes en onderwerpen voor foto's te zoeken. Maar soms zijn de mooiste onderwerpen wel heel dichtbij, je staat er op! De stenen waar je op loopt kunnen allerlei mineralen bevatten, die dan mooie kleuren reflecteren.

Laat kaart zien