Mallorca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een historische reis door bergen en dalen

Mallorca,
Spanje


Deze foto is genomen onderweg van Palma naar Soller op het Spaanse eiland Mallorca, op woensdag 4 mei 2011 rond 11.00 uur.

Ooit zagen wij bij het televisieprogramma Rail Away het historische treintje van de hoofdstad Palma de Mallorca naar Soller. Dit was voor ons de reden om naar het eiland te gaan. De zesde keer besloten we eindelijk om niet voor Cala d’Or te kiezen maar om in Palma te verblijven en de treinreis daadwerkelijk te gaan maken. Voor mijn verhaal verwijs ik graag naar het blog `Een historische reis door bergen en dalen’. Daar heb ik ook meer foto’s van de treinrit toegevoegd.

Inmiddels ben ik acht keer op het eiland geweest. Het is ons tweede thuis geworden. Wat een fantastisch eiland. Wij ontdekten dat Mallorca meer is dan alleen maar massatoerisme en feestgedruis, als je maar de juiste plekjes opzoekt waar de toeristen niet komen! De azuurblauwe baaitjes aan de zuid- en zuidoostkust en het prachtige binnenland met bergen, kloosters en kerkjes bovenop de heuvels (daarover later meer!) en sinaasappel- en olijfgaarden, prachtig!