Ibiza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De hippiemarkt in Es Canar.

Ibiza,
Spanje


Ibiza staat bekend als party-eiland met grote discotheken en extravagante bezoekers.
Laat je echter niet weerhouden om er heen te gaan. Zeker in het naseizoen merk je van al die gekkigheid en herrie niet veel. En je kunt nog wel genieten van een heerlijk klimaat.

Iedere woensdag is er een kleurrijke hippiemarkt in Es Canar. De meeste hippies zijn intussen op leeftijd maar de sfeer is er heel lekker relaxt en de muziek laat je terugdromen naar de jaren ’60 en ’70.
Ook als je niets koopt, valt er veel te zien. Er zijn leuke levende standbeelden en heel veel stalletjes met sieraden, shawls, kunst, kleding, muziek enzovoort.

Om bij de hippiemarkt te komen moet je eerst naar het plaatsje Santa Eulària des Riu. Daar is een leuke haven en een mooi kerkje op een heuvel, de Puig. Neem gerust even de tijd om naar boven te klimmen. Het is de moeite waard.

Es Canar is een strandplaatsje met heel veel horeca. (Ik vond het eten en drinken hier duidelijk goedkoper dan in Ibiza Stad). De hippiemarkt ligt iets verderop, op loopafstand, in het voormalige bungalowpark Club Punta Arabi. Als je na je bezoek aan de hippiemarkt nog even doorloopt naar de kust kun je een mooi rondje over rode rotsen langs de Middellandse Zee maken.

Er zijn ruime parkeerterreinen voor mensen die er met de auto naar toe willen. Parkeren kost €3,50 per dag. Maar je kunt er ook met het openbaar vervoer vanuit Ibiza Stad komen. Dat is niet duur. De bussen vertrekken uit de Avinguda d’Isidor Macabich. Dat is een drukke straat en het is wel even zoeken bij welke bushalte je moet zijn. Ook zijn er een aantal buslijnen waarvoor je je kaartje vooraf moet kopen in een kantoortje. Ga er dus op tijd naar toe om je te oriënteren. Tot en met eind oktober is er een prima dienstregeling. Minstens een keer per uur kun je met de bus weg. Ook in Santa Eulària moet je weer een kaartje bij een loket kopen voor het vervolgstuk naar Es Canar. Er is geen rechtstreekse busverbinding. Je kunt wel met een toeristengroep in een aparte bus vanuit Eivissa stad een hele dagtocht maken, maar dat is veel duurder.