Ibiza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een aanrader in het noorden van Ibiza.

Ibiza,
Spanje


Als je naar het noorden van het eiland gaat (dit kan ook heel goed met het openbaar vervoer) dan raad ik je de volgende dagtocht aan.
Rijd eerst naar het plaatsje Port de Sant Miquel en ga daar naar de grot Cova de Can Marçà. De lijnbus stopt er bijna voor de deur. Deze grot is niet zo groot maar wel echt mooi. Als extra attractie hebben ze er een ondergrondse kunstmatige waterval die fraai wordt verlicht. (De entree bedroeg in oktober 2011 € 9, 00 per persoon.)

Na dit bezoek kun je een mooie wandeling maken van ongeveer 4 kilometer naar het strand van Benirràs. Daar staan wat restaurantjes en proef je ook nog een heel klein beetje vergane hippiesfeer. Bij mooi weer is het op dat strand en in de baai goed toeven.
De wandeling is over een geasfalteerde weg, maar het is er niet druk. De hoogteverschillen onderweg zijn geen probleem. Het uitzicht op de rotskust en de Middellandse Zee is heel fotogeniek. Bij het laatste stuk van de wandeling kom je door een gebied waar helaas een bosbrand heeft gewoed.
De terugweg kun je wat inkorten, want vanaf het strand zie je een smal pad omhoog gaan naar de geasfalteerde weg. Zo ontloop je dan ook het bosbrand gebied.

Als je weer terug bent in Port de Sant Miquel kun je ook nog een andere leuke wandeling maken, naar het schiereilandje Sa Ferradura. Deze wandeling is heel mooi, maar ook lastiger om te doen. Dan heb je echt wel goed schoeisel nodig, want het pad is onverhard en soms nogal steil.
Al met al heb je zo een dag met veel afwisseling. Veel plezier!