Zo ga je op ecovakantie op Ibiza image
Lkoedam

Zo ga je op ecovakantie op Ibiza

Zo druk als het op sommige stranden van Ibiza is, zo rustig is het in het binnenland. Hier wordt het landschap namelijk gedomineerd door groen: heel veel groen. De bergen en bossen zijn dé plek voor een relaxte ecovakantie.

Op duurzame vakantie op Ibiza. Foto: Pe Chan.
Op duurzame vakantie op Ibiza. Foto: Pe Chan. (© Columbus Travel 2015)


De volgepakte stranden en discotheken van het zuidwesten van Ibiza staan haaks op het grillige, dunbevolkte landschap van het noorden, waar kleine stranden worden geflankeerd door steile kliffen, en waar wegen over bergen en door valleien kronkelen. Het binnenland is verrassend dicht bebost. Onze vakantietips:



Bezoek het groene huisje



Het ecologische centrum Casita Verde, verscholen in de bossen ten oosten van Sant Josep, is niet makkelijk te vinden en alleen open op zondag vanaf 2 uur. Maar dan val je wel met de neus in de boter. Interessante rondleidingen en een fijne, ietwat zweverige sfeer (tarotkaart leggen!). Het eten is niet te versmaden, maar maak niet de fout Casita Verde een restaurant te noemen.



Ga ecologisch boeren in de binnenlanden



Cas des Bosc nabij Santa Gertrudis is een boerderij waar met permacultuur wordt geëxperimenteerd. Vrijwilligers en vrijbuiters worden met open armen ontvangen.



Doe een zonnegroet



Op het strand van Benniràs. Op maandagavond komen hippies hier bijeen om aan yoga te doen en wordt er tot diep in de nacht op djembés getrommeld. Een onvergetelijke sfeer.



Doe even helemaal niks



Op Aigües Blanques. Dit fraaie zandstrand (geen stenen!) aan de noordoostkust heb je niet voor jezelf, maar het is er minder druk dan in het zuidwesten. Het vereist een fikse wandeling bergaf (en daarna weer bergop).



Waai uit op de boot



Ibiza wordt omringd door kleine, onbewoonde eilandjes. Vaak zijn het niet meer dan rotspunten die zich verheffen uit zee. Es Vedrà, gelegen aan de zuidwestkant, is een kleine 400 meter hoog, en vooral bij zonsondergang spectaculair. Bij Boats Ibiza regel je een zeilboot vanaf € 50 p.p.



Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)