Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Maanlandschap

Lanzarote,
Spanje


Lanzarote heeft niet alleen mooie witte zandstranden, maar zo'n 51km2 land is bedekt met lava, vulkanen en kraters! Een vulkaanuitbarsting van 6 jaar (1730-1736) heeft het landschap gemaakt zoals het nu is.

Met een huurauto is een groot gedeelte van het park goed op eigen houtje te verkennen, er loopt 2 wegen door het park. Maar het hart van het park is helaas niet zelf te berijden. Om hier te komen betaal je eerst een entré prijs (€8,- pp) en rij je vervolgens zelf door naar het restaurant El Diablo. Vanuit hier staan grote bussen klaar om je in ongeveer een uur tijd het fascinerende landschap van Timanfaya te laten zien.

Helaas is hier geen mogelijkheid om uit te stappen en foto's te maken, maar gelukkig stopt de bus wel regelmatig. Zorg dat je aan de rechterkant in de bus gaat zitten en zoek een raam uit waar je vrij zicht hebt (dus geen spijl ervoor). Handig is een goede polarisatie filter mee te nemen zodat je iets makkelijker door het glas heen kan fotograferen en zo minder last hebt van de weerspiegeling...