Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wijnveld La Geria

Lanzarote,
Spanje


Gisteren heb ik diverse vragen gekregen over het wijngebied La Geria. Ik zal proberen om nog wat verdere toelichting te geven

La Geria is het belangrijkste wijngebied op Lanzarote. Tijdens een autorit door dit gebied zie je berg na berg de wijnvelden die bestaan uit putten in de vulcanische bodem en kleine half cirkelvormige muurtjes van lavastenen beschermen de druivenplanten voor de wind. De lavastenen absorberen het vocht uit de lucht ten dienste van de druivenplanten. Het vocht druipt als het ware in de putten van de druivenstruik. En zo heeft men dit droog gebied weer vruchtbaar gemaakt.
Wij waren hier in de winter, dan zie je weinig groen van de plant en bovendien ligt de druivenstruik wat plat achter de muurtjes.

La Geria is in de jaren 60 gehuldigd voor z'n landschapsarchitectuur door het Kunst Museum van New York en is beschermd natuurgebied. Het heeft iets van een geometrisch stuk landschapskunst.

De wijn van La Geria is reeds eeuwen beroemd, maar voor commerciële export is er niet voldoende.
Tijdens de rit door dit gebied kom je zogenaamd Bodega's tegen. Hier kun je wijn proeven en kopen. Zeker een aanrader en erg lekker.