Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zet voet op de maan en voel: 'It's one small step for...'

Lanzarote,
Spanje


Lanzarote wordt niet echt geassocieerd met een wandelvakantie. Als mensen daar al voor kiezen komen ze eerder uit op La Palma of Gran Canaria.
[url="http://cesarmanrique.com/" target="_blank"]César Manrique[/url] heeft zijn eiland voor de toeristen toegankelijk gemaakt, maar een wandelfanaat zal hij wel niet geweest zijn. Toch kun je hier zeker fantastische wandelingen maken, je moet er alleen op tijd bij zijn.

Zo'n waanzinnige mooie voettocht kun je maken door het NP Timanfaya, dé toeristische trekpleister van Lanzarote waarbij jaarlijks zo'n 1 miljoen mensen in de bus bij de ingang stappen en zich laten rijden door het ruig uitziende maanlandschap. Leuk en mooi, maar niet zo'n handige manier om de schoonheid van het gebied op te zuigen en daar fantastische foto's van te maken.
Wil je daarom een meer intieme ervaring met dit vurige landschap, dan raad ik je de Ruta de Tremesana aan. Een wandeling van zo'n 3 kilometer met slechts een klein groepje mensen onder begeleiding van een gepassioneerde gids. Waar je buiten de verschillende steensoorten in prachtige kleuren ook de eerste vormen van plantengroei in dit kurkdroge gebied kunt zien.
Om aan deze wandeling te kunnen meedoen moet je op voorhand reserveren. Dit kan enkel telefonisch op nummer 00 34 928 94 08 39 (Engels of Spaans). Om tot de gelukkigen te behoren moet je wel zo'n 2 a 3 maanden van tevoren reserveren! Maar dat geeft je genoeg tijd om stevige wandelschoenen met een goed profiel in te pakken :-)

Een andere mogelijkheid is om je online (ook weer zo ruim van tevoren!) aan te melden via de site van [url="http://canarytrekking.com/" target="_blank"]Canary Trekking[/url]. Hier kun je kiezen voor een wandeling van 6 kilometer en kun je jezelf zo'n 3 uur lang op de maan wanen!