Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lava achterna

Lanzarote,
Spanje


In het westen van Lanzarote ligt het 'Parque Nacional de Timanfaya'.

Op de plek van dit nationale park (5000 ha groot) vonden tussen 1730 en 1736 de grootste vulkanische uitbarstingen plaats uit de geschiedenis van het eiland. Nu vormen de gevolgen van dit natuurgeweld een spectaculair maanlandschap met 25 kraters en meer dan honderd vulkaankegels. Tien centimeter onder de naar zwavel ruikende aardkorst is de temperatuur al de 140°C gepasseerd en daarbij is op veel plekken de aardkorst slechts 2 meter dik; daar is de temperatuur al meer dan 400°C!

In het jaar 1950, toen de toenmalige generaal Franco een bezoek bracht aan het park, werd de weg van zo'n 15 km. lang aangelegd door het park: de Routa de los Volcanes. Je kunt het park alleen betreden met een speciale parkautobus en deze volgt dan de slingerende weg door dit indrukwekkende maanlandschap met prachtige vergezichten.

Heel bijzonder is een wandeling van 3 km over de Termesanaroute met gids, deze duurt twee uur. De wandeling moet wel twee maanden van tevoren worden aangevraagd en 48 uur van tevoren worden herbevestigd. Dit om te voorkomen dat te veel mensen dit kwetsbare gebied betreden.