Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Warm onder de voeten

Lanzarote,
Spanje


Het Nationaal Park Timanfaya wordt ook wel Montañas del Fuego (vuurbergen) genoemd. Het is het centrum van het gebied waar van 1730 tot 1736 enorme vulkaanuitbarstingen waren. Er ontstonden toen 32 nieuwe kraters. Het is een zeer indrukwekkend gebied waar het nog altijd naar zwavel en vuur ruikt en dat is niet gek. Op veel plekken is de aardkorst slechts 2 meter dik. Op 2 meter onder het grondoppervlak is de temperatuur daar al meer dan 400 °C!

Bij Islote de Hilario (3 km voorbij de ingang van het park) geven ze demonstraties hoe heet de grond is. Door een metalen buis wordt water gegoten en 3 tellen later spuit het water als een fontein hete stoom weer omhoog. In het restaurant is een barbeque die verhit wordt door de ondergrondse hitte.
Met de auto kun je tot aan Islote de Hilario rijden. Verder kun je niet op eigen houtje het park in. Er slingert een weg door het park waar alleen de speciale parkbussen mogen rijden. Het toegangsbewijs van het park geldt tevens als plaatsbewijs voor deze bussen. Vanuit de parkbus heb je een schitterend uitzicht op de vele kraters die dit gebied rijk is!