Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Doe een hike over de kraterrand van de Caldera Blanca

Lanzarote,
Spanje


-Graag even openen- Een heel gaaf alternatief voor het standaard bezoek aan Timanfaya National Park (waar je in een half uurtje even met een bus doorheen mag rijden en verder niks) is een bezoek aan Los Volcanes Natural Park. Hier mag je gewoon rijden, wandelen, fietsen etc en het is eigenlijk net zo gaaf als Timanfaya. Ook hier liggen heel veel vulkanen bij elkaar in een bizar zwart lavalandschap.

Een hele gave wandeling/hike die mijn man en ik hebben gemaakt is een wandeling over de kraterrand van de Caldera Blanca. Er staat ongeveer 3 uur voor deze wandling. Vanaf een parkeerplaatsje wandel je eerst door de zwarte lavavelden langs de vulkaan (het kleinere broertje) die je hier op de foto ziet. Je komt via het zwarte lavaveld in de achtergrond, over het pad wat je direct links van de vulkaan ziet aanlopen en vervolgens ga je midden door het zwarte lavaveld in het midden van de foto. Als je goed kijkt zie je daar ook 2 mensen met een rode jas. Vervolgens begint de klim aan de lage zijde van de Caldera Blanca tot je bovenop de kraterrand staat. Vervolgens klim je verder omhoog de hele caldera rond.

Geweldige uitzichten, met de Atlantische oceaan in de achtergrond aan de ene kant en natuurlijk rondom je velden met de zwarte lava. Ik zal later nog meer foto's plaatsen van het zicht op de caldera in het midden en het uitzicht aan de andere kant.

Let op er is niet echt een pad over de rand, het waait heel hard boven en de ondergrond bestaat regelmatig uit los grind dus het is niet geheel zonder risico's. Maar dat maakt het juist wel heel erg Columbus vond ik!