Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jardin de Cactus is zeker een bezoek waard

Lanzarote,
Spanje


Bij het dorp Guatiza kun je Jardín de Cactus bezoeken: een project van César Manrique. Het respect voor de natuurlijke omgeving is één van de kenmerken voor het architectonische werk van César Manrique en weerspiegelt zich ook in de Jardin de Cactus, die volledig is geïntegreerd in het landschap van het eiland.
De cactustuin is aangelegd in een oude steengroeve hierdoor staan de cactussen beschut tegen de harde wind die over het eiland waait. De cactustuin is op verschillende niveau's aangelegd. De meeste cactussen bevinden zich op het grote centrale veld dat het laagste ligt. Het bevindt zich een meter of tien onder het aardoppervlak. Dat komt omdat hier een kuil ontstaan is door het afgraven van woestijnas. Rondom het centrale veld zijn enkele terrassen aangelegd. In de tuin staan duizenden soorten cactussen die van over de hele wereld afkomstig zijn. Hoewel de meeste cactussoorten in het wild niet op Lanzarote voorkomen, gedijen ze uitstekend in Jardín de Cactus. De cactussen zijn tussen het zwarte steengruis/lavasteen geplant. Dit contrasteert erg mooi met de groene, gele en soms rode kleuren van de cactussen. Ze knallen er hierdoor echt uit!

Of je nou wel of niet van cactussen houdt, de tuin is zo fraai aangelegd dat het alleen daarom al een bezoek waard is. Als je dan ook nog eens waardering voor cactussen zelf hebt dan is deze tuin een absolute must-see. Er staan wel 1400 soorten van over de hele wereld!

De tuin is van 10 tot 17:45 open, in de zomer van 9 tot 17:45. Wij waren er aan het einde van de middag en het viel reuze mee met de drukte.