La Palma

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cascada de Colores

La Palma,
Spanje


Op het steilste eiland ter wereld zijn veel wandelingen een uitdaging. Het avontuur naar de cascada de colores door de 'kloof der doodsangsten' kent echter geen stijging of daling. Hoewel het een bekende plek is op La Palma, tip ik hem daarom wel. Dit is dé manier om zonder veel zweet en kniebelasting de enorme explosiekrater Caldera de Taburiente te beleven. Je loopt door een beekbedding tussen torenhoge wanden met een ander uitzicht om elke hoek. De officiële route loopt over een paadje op iets hoger niveau boven de beekbedding, maar als het water niet te hoog staat is de beekbedding zelf veel leuker om te lopen. Dit is in de meeste gevallen mogelijk.

Een stuk voordat je de cascada bereikt zie je al hoe het water in het beekje sterk okerkleurig wordt. Uiteindelijk kom je in een nauw stuk van de kloof waar je om een hoekje oog in oog staat met dit fenomeen, waarvan het water zeer sterk ijzerhoudend is. Doordat we om half negen In de ochtend waren vertrokken, hadden we dit plekje helemaal voor onszelf. Een heerlijk uurtje hier doorgebracht voordat we aan de terugtocht begonnen.

Vanuit Los Llanos rijdt je naar de parkeerplaats van de Barranco de Angustio (kloof der doodsangsten), waar de wandeling meteen de kloof ingaat, 11 km totaal retour zónder klimmen.