La Palma

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stra(a)t(j)egie Los Llanos

La Palma,
Spanje


Een typisch straatje in Los Llanos de Aridane in de avond met van die originele straatlantaarns. Dit stadje met 20.000 inwoners ademt een fijne sfeer en je komt er verrassend weinig toeristen tegen. In de avond gaan de locals de straat op om buiten te eten en drinken op pleintjes waar alleen de straatlantaarns voor licht zorgen (er zijn op La Palma wetten tegen lichtvervuiling) tussen de typische La Palma bouwstijl.

Voordat je een reis boekt naar La Palma is het best belangrijk om te bepalen waar je wilt verblijven op dit wonderschone eiland. De wegen zijn zeer bochtig en dus langzaam, het weer is zeer onvoorspelbaar en lokaal op het eiland heel verschillend.
Los Llanos ligt strategisch erg gunstig in het midden van het eiland, aan de zonnige kant, tussen de Caldera de Taburiente (hoofdattractie nr. 1), en de Vulkaanroute (hoofdattractie nr. 2) in. In de ochtend kijk je uit het raam en pas dan weet je wat voor weer het gaat worden deze dag. Verspil geen seconde met het kijken naar de weerspoorspellingen, dat is echt verloren tijd. Meestal ligt óf de Caldera met het hoofd al in de wolken, óf de vulkaanroute. De keuze is dan eenvoudig gemaakt voor die dag. Het heeft voor ons perfect gewerkt in ieder geval, en zo kun je de dagen optimaal benutten.

Als je ook het Noorden van het eiland goed wilt bekijken, en dat raad ik zeker aan, dan zou je daar het beste nog een apart verblijf kunnen boeken vanwege de ontoegankelijkheid.