La Palma

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dansen op de vulkaan

La Palma,
Spanje


Alle Canarische Eilanden zijn van Vulkanische oorsprong.
Sterker nog het zijn de toppen van vulkanische bergen die onder water dieper zijn dan dat ze boven water hoog zijn!

In het zuiden van La Palma ligt een van de actiefste vulkanische zones ter wereld, de Cumbre Vieja. Hier zijn de laatste 500 jaar 7 grote uitbarstingen geweest. De sporen van deze ' recente' uitbarstingen zijn goed zichtbaar. Je vindt hier op verschillende plekken een bizar zwart lava landschap, alsof je op de maan bent.

Om meer te weten te komen over de vulkanische oorsprong en de uitbarstingen van de afgelopen 500 jaar bezoek je de Centro de Visitantes Volcán de San Antonio.
Laat je eerst informeren bij de kleine tentoonstelling en wandel dan over de kraterrand naar de top van de Volcan de San Antonio.
Je hebt op de top uitzicht in de 50 meter diepe krater en een fantastisch uitzicht op de omgeving.

Kijk je naar het zuiden dan zie je Volcan Teneguia, die in 1971 nog is uitgebarsten. Verder de oceaan op zie je La Gomera en El Hierro op rijzen

Op de foto uitzicht op de krater, rechts de kraterwand waar je overheen loopt. in de verte met de kleine poppetjes de top van de vulkaan en in het midden uitzicht op of La Gomera of El Hierro.

Mocht je net als ik met bloten voeten in sandalen over de karate rea de lopen kijk dan goed waar je loopt. Het ligt vol met stenen en even op je camera kijken terwijl je loopt kan betekenen dat je flink (au!) je teen kan stoten.