Gran Canaria

Wandelen binnenland Gran Canaria rondom Roque Nublo

Wandelen binnenland Gran Canaria rondom Roque Nublo
Foto door : gerardmeuffels
Gran Canaria een toeristisch eiland. Maar het heeft ook een ruig binnenland met barranco's, stuwmeren en veel mooie vergezichten. Ideaal om te wandelen buiten de zomermaanden.

Een mooie plek in het binnenland ligt rondom Roque Nublo. Je bereikt deze als je van Ayacata naar Cruz de Tejeda rijdt. Hier een kleine parkeerplaats links van de weg waar je mooi uitzicht hebt op de ' wolkenrots'. Je kan hier ook komen met de streekbus van[url="http://www.globalsu.net" target="_blank"]Busmaatschappij Glo[/url]bal (lijn 18-Faro de Maspalomas-Tejeda) Je moet dan uitstappen bij Ayacata, teruglopen tot de kruising en dan dezelfde weg nemen richting Cruz de Tajeda, Roque Nublo. Je kan af en toe even van de weg af al staat het niet altijd duidelijk aangegeven.

Bij de parkeerplaats is een pad waar je binnen een half uur naar de rots loopt. Het is over het algemeen goed te doen als je goede stevige schoenen hebt en stevig in je schoenen staat. Deze wandeling is zeker de moeite waard. Bovenaan een groot rotsplateau waar je recht voor de majestueus oprijzende monolieten staat. De Roque Nublo is de tweede hoogste berg van Gran Canaria 1803 meter hoog en van opzij lijkt de rots een menselijk gezicht. Het uitzicht hier is adembenemend mooi. Zeker met mooi weer kan je in het westen Tenerife met de Teide (hoogste berg van Spanje) zien liggen. In het noorden La Culata beneden aan de voet van de berg en in de verte Tejeda.

Vanaf de rots terug kun je dezelfde weg terug nemen of net onder het rotsplateau een pad rechts nemen. Deze voert door bossen en langs een stuwmeer naar de weg van Ayacata naar Artenera. Vooral bij een stuwmeer heb je mooi uitzicht. Tot de weg is het /- 1 uur. Daarna moet men natuurlijk naar Ayacata lopen ( /- 45min, langs de weg) en eventueel de auto ophalen vanaf de parkeerplaats (ook /- 45min). Maar de hele rondtocht is zeker de moeite waard. Totale duur lopend vanaf Ayacata naar Roque Nublo via het stuwmeer naar Ayacata is /- 3 a 4uur.

Op Gran Canaria heeft men de laatste jaren enkele oude handelspaden Camino Real of oude koningswegen die vroeger gebruikt werden als transportpad hersteld en gemarkeerd. Daardoor zijn er steeds meer wandelmogelijkheden mogelijk op dit prachtige eiland die voor iedereen wat te bieden heeft. Kijk eventueel in wandelgidsen of wandelkaarten.
0
0

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
407
Geplaatst op
01 apr 2013
Land
Bestemming
Categorie
Activiteit of excursie
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.