Gran Canaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Venetië van Gran Canaria

Gran Canaria,
Spanje


Puerto de Mogán, aan de zuid-westkust, is een pittoresk stadje op het eiland Gran Canaria, Sommige zeggen zelfs dat Gran Canaria het beste klimaat in de wereld heeft. De gemiddelde temperaturen in de zomer zijn normaal gesproken in de hoge twintig tot midden dertig Celsius, meestal met een verfrissende zeebries. In de winter zijn de temperaturen slechts een paar graden lager.

Puerto de Mogán is gebouwd rondom een jachthaven en vissershaven. Samen met de bars en restaurants langs de kade zorgt het voor een interessant uitzicht en een bijzondere sfeer. Er zijn palmbomen, paradijsvogels bloemen, hibiscus en andere glansrijk kleurrijke planten. De kanalen tussen de jachthaven en de vissershaven stromen onder bogen in de gebouwen en tussen de haven en het strand, waardoor dit stadje ook wel de "La Venecia de Canarias" (het 'Venetië van de Canarische Eilanden ") wordt genoemd.

De badplaats Puerto Mogan is gebouwd op land gewonnen op de zee, maar het oude dorp van Playa de Mogán bestond uit een wirwar van huizen, verweven met smalle gangen en trappen vastgeplakt aan de klif, en een enkele vissershut langs het strand. Avenida de la Castillete, de weg tussen het oude dorp en het havengebied markeert de oorspronkelijke kustlijn.

In de afgelopen tien jaar is het gebied achter het strand ontwikkeld, met luxe appartementengebouwen met uitzicht over het gouden zandstrand. Het zand is speciaal uit de Sahara geïmporteerd, want de stranden op dit vulkaaneiland zijn oorspronkelijk zwart door alle lavastenen.

De terrassen van de boulevard restaurants, met een verscheidenheid aan gerechten, zijn een geweldige plek om de boten en de Yellow Submarine te aanschouwen. Het is een komen en gaan vanuit de haveningang over de beschutte baai. Er zijn ligstoelen, parasols, waterfietsen en kano's te huur op het strand. Voorbij de rotsachtige bescherming van het strand is de stroming van de zee een stuk sterker en wordt het niet aangeraden om daar te zwemmen.