Gran Canaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geocachen op Gran Canaria

Gran Canaria,
Spanje


Tijdens onze tijd op Gran Canaria besloten we op een gegeven moment om samen met de kinderen te gaan schat zoeken op een moderne manier, oftewel geocachen! We hadden er van gehoord en dit zou de eerste keer zijn dat we het ook daadwerkelijk zelf gingen doen. Via de website geocaching.com kwamen we er achter dat op het eiland rond de 500 caches verstopt waren. Genoeg om ons voorlopig daarmee bezig te kunnen houden!

De eerste dag hadden we een ¨no found¨ (= niet gevonden), voornamelijk door een slechte voorbereiding. We hadden een eenvoudige cache uitgezocht die hemelsbreed slechts op 5 km van ons huis lag verstopt. Met enkel de coördinaten van de schatlocatie en onze telefoons als gps-apparaat, gingen we op pad. Maar Gran Canaria is niet Nederland en de wegen lopen hier veelvuldig dood door het opdoemen van een steile wand of een ravijn. Hierdoor hebben we in 5 uur tijd een mooi kringetje om de schat heen gedraaid, op zoek naar die ene zandweg die ons toegang zou geven naar de cache. We hebben het niet kunnen vinden.

Volgens onze gps waren we de schat tot op 1,5 km genaderd met als enig obstakel deze compleet ontoegankelijke bergtop tussen ons en de schat. We konden alleen nog maar 2 uur terugrijden om te proberen aan de andere kant te komen. Maar ook daar kwamen we niet echt dichterbij. Doordat aan deze noordelijke kant van het eiland de regenwolken bleven hangen, werd ook het weer steeds slechter en hebben wij het voor deze dag opgegeven.

Maar een andere keer (met een betere voorbereiding) hebben we het nog een keer geprobeerd en toen is het wel gelukt! Geocachen vinden wij een geweldige manier om samen met de kinderen een bestemming te ontdekken. Vooral omdat vaak bij de caches informatie over de omgeving gegeven wordt, die niet in de toeristische boekjes staan. De caches worden namelijk neergelegd en onderhouden door de lokale bewoners.