Gran Canaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Canario Cowboy

Gran Canaria,
Spanje


Het binnenland van Gran Canaria is niet elke toerist bekend. De meeste blijven tijdens hun verblijf in het zuiden bij de stranden, hotels en uitgaansgelegenheden. Maar de wandelaars onder ons kunnen juist in het binnenland hun hart ophalen.

De wandelpaden die de Canario's 'caminos royales' (koninklijke paden) noemen, zijn prachtig om te wandelen. De eerste bekende bewoners van Gran Canaria, de Guanches, gebruikte deze paden om zich te verplaatsen in het centrum van het eiland. Heden ten dage worden de paden voornamelijk gebruikt door de Canarios die in de weekenden graag een ritje te paard door de bergen maken, waarbij je waanzinnig mooie uitzichten op het ruige landschap hebt.

Deze Canarische cowboy uit Plata was met zijn gezin op pad in de buurt van Riscos de Tirajana. Het pad was zodanig smal dat wij min of meer onze lichamen tegen de helling drukten om hen langs te laten gaan. We maakten gebruik van de situatie en probeerden een gezellig praatje in ons gebrekkig Spaans aan te gaan. De kinderen mochten ook even op de paarden een stukje meerrijden. Supervriendelijk die Canario's!