Gran Canaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ara's in gesprek

Gran Canaria,
Spanje


Twee ara's zijn gezellig aan het keuvelen terwijl ze op de grond in de binnentuin aan het rondhuppelen zijn. De vogels zitten niet vast maar blijven in de buurt van hun voederplank die staat in het huis van Columbus. De ontdekkingsreiziger Christopher Columbus verbleef regelmatig in dit prachtige koloniale gebouw tijdens zijn ontdekkingsreizen naar Amerika. Gran Canaria was voor veel zeilschepen de laatste stop waar ze vers fruit en water in konden slaan voordat ze op ontdekkingstocht gingen.

Het huis uit 1777 behoorde toe aan de eerste regenten en ligt midden in de oude centrum van Las Palmas op het eiland Gran Canaria. Tegenwoordig is Casa de Colon (huis van Columbus) een museum waar je gratis naar binnen mag. Het huis met zijn prachtig versierde deuropeningen, schitterende balkons, grote binnenplaatsen en hout uitgesneden plafonds laat het leven en de reizen van Columbus zien.

Naast de voorwerpen, scheepsmodellen en scheepskaarten is er ook een replica te zien van de cabine van La Niña, een schip dat behoorde tot Columbus’ vloot. Zelfs voor kinderen die niet van musea houden is dit (best) interessant.