Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tabernaswoestijn, Spanje

Andalusie,
Spanje


Na wat foto's gezien te hebben van Jacomien en Rene wist ik dat Tabernaswoestijn een gebied is dat ik wilde zien. Dus toen we deze winter onderweg waren naar Marokko, zijn we speciaal een stukje omgereden om de woestijn van Spanje te bekijken. Eigenlijk is het een halfwoestijn omdat er wel 4 dagen per jaar neerslag valt. Verder schijnt de zon er ongeveer 3000 uren per jaar. Wat ongekend veel is voor Europa. Het is een woest beschermd natuurgebied van 280 vierkante kilometer.

In deze woestijn is een aantal spaghettiwesterns opgenomen, zoals For a Few Dollars More, A Fistful of Dollars en The Good, the Bad and the Ugly. Rond de oude filmsets zijn wat Hollywoodachtige parken opgezet. Helaas in de winter gesloten. In ieder geval toen wij er waren.

Wanneer je de foto opent, zie je iemand lopen zodat de grootsheid van het landschap goed zichtbaar is. Dit bijzondere gebied kun je bezoeken door vanaf Almeria over de A-92 richting Siera Nevada te rijden. De snelweg gaat dwars door het natuurgebied!