Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Parque natural montes de Malaga

Andalusie,
Spanje


Andalusië is een zeer gevarieerde streek. Cultuursteden, de bergen van de Sierra Nevada, de woestijn in het zuidoosten waar heuse spaghetti westerns zich hebben afgespeeld. De stranden van de bekende badplaatsen, de 'witte dorpjes', de brug van Ronda, je hoeft je hier nooit te vervelen.

Een minder belicht gedeelte is het Parque Natural Montes de Málaga, logischerwijs gelegen in de buurt van de plaats met dezelfde naam. Een mooi wandelgebied waar de Malagezen zelf graag vertoeven met veel bossen, watervallen en een landschap met bergen tot 1000 meter hoogte. Vijf wandelingen zijn uitgezet in dit park, laat jezelf eens verrassen en kies er één uit om van dit park te genieten. Ons vakantiehuisje boven in de bergen had fantastisch uitzicht op de rand van het park, een geweldige ligging.

Dit huisje wat we huurden was typisch voor deze streek, maar kon om één of andere reden niet op slot. Toen op een dag laat in de avond autolichten in het pikkedonker het huisje naderden, al slingerend over het bergweggetje, vroegen we ons toch even af wie dat dan wel niet was. Het bleek (gelukkig) de eigenaar die even kwam kijken hoe het met ons ging om 23.00 uur 's avonds........