Alicante beste reistijd

Het weer in Alicante

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Alicante te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Alicante? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Alicante

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Spanje:Reisadvies
Voor Alicante geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Februari Carnaval Gadiz, 19 maart St. Jozefs Dag, 12 oktober Nationale Feestdag, 6 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Alicante

Beste foto's & tips van Alicante

'408457' door Moraima '408457' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Les fonts de l'algar.

Moraima

Gelegen op slechts 15 km van Benidorm en op 3 km van het centrum van Callosa d'en Sarria, zijn een natuurlijke omgeving met een hoge mate van instandhouding van de ecologische rijkdom Bron: lasfuentesdelalgar.com

'426656' door Alberdien '426656' door Alberdien

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Het stuwmeer van...Gu

Alberdien

Ruim een half uur noordelijk van Alicante ligt het bergstadje Guadelest (of Guadalest). De route er naar toe is al prachtig, maar ook dit stadje is een bezoek waard. Het heeft o.a. een mooi kasteel, stadhuis en een aantal musea. Ook veel winkeltjes met toeristische prullaria, maar die kun je voorbij lopen... Bovenop het plein heb je een heel mooi uitzicht op het stuwmeer.

'218231' door nelita '218231' door nelita

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Geweldige boom

nelita

Dit zijn toch geweldige bomen? Deze staat in een park in Alicante. De spaanse steden hebben veel parken waar de lokale bevolking zich treft. Vooral tijdens warme dagen is het fijn vertoeven in deze koele parken. Daar zijn dan ook veel kinderen die heerlijk kunnen spelen, want in de huizen is het veel te warm om al te slapen. Wat zal deze kanjer allemaal wel niet gezien en gehoord hebben??

Laat kaart zien