Sint Petersburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Interieur van de Wederopstandings kathedraal

Sint Petersburg,
Rusland


In St. Petersburg is een soort gelijke kathedraal als de beroemde Basilius kathedraal met de mooi gekleurde uien aan het Rode plein in Moskou. Sommige vinden het een goedkope en slecht uitziende kopie, maar het tegendeel is waar. Ziet de kerk er aan de buitenzijde als spectaculair uit, gebouwd als machtsvertoon van de Tsaar, binnen is het werkelijk mooi. Hier zijn de vloer, de muren en de plafonds werkelijk behangen met mooie mozaïeken. Dus waar andere kerken geschilderde iconen hebben, zie je hier volop mozaïeken op de muren. Ook aan de buitenzijde zijn een paar prachtige mozaïeken te zien. Hij is overigens pas aan het eind van de 19e eeuw gebouwd. Een kaartje kan je direct voor de ingang kopen.
Net als zovele kerken werd de kerk, na de Oktober Revolutie niet meer gebruikt en in verval geraakt. Na een 30 jaar durende restauratie periode is hij nu weer helemaal top te bewonderen.
Op loopafstand vanaf de Nevski Prospect (Kanala Gribojedova) te vinden. Er naast ligt nog een leuke souvenirmarkt met originele spulletjes.