Sint Petersburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

High heels Russia

Sint Petersburg,
Rusland


Uit het nieuws juni 2014:
‘Een Russische parlementariër heeft een voorstel ingediend om hoge hakken te verbieden. Ook platte schoenen moeten worden afgeschaft.
Volgens Oleg Michejev van het centrumlinkse Rechtvaardig Rusland zijn hoge hakken en platte schoenen ongezond. ”Experts wereldwijd erkennen de schadelijke effecten van zulke schoenen. De ideale hakhoogte is tussen de twee en de vijf centimeter.” Hij wil schoenenfabrikanten dwingen om hakken van die hoogte te fabriceren.
Verder wil hij vrouwen wijzen op de mogelijke gevolgen, namelijk platvoeten en misvormingen; 40 procent van de Russen zou aan platvoeten lijden.
Maar het is niet alleen de gezondheid van de Russen waar het MIchejev om te doen is. De slagvaardigheid van het leger komt namelijk ook in het gedrang. Met platvoeten werd je als militair vroeger afgekeurd, maar sinds dit jaar moet het leger de platvoeters accepteren, omdat er anders te weinig nieuwe rekruten overblijven.
Russische vrouwen lopen erg graag op torenhoge hakken en wensen dat zo te houden. Ze zeiden dan ook massaal het eventuele verbod te gaan negeren.’

Deze dame snelde mij in mei 2014 voorbij op haar hoge hakken. Ben benieuwd of zij haar stiletto's heeft ingeruild voor stevige stappers.