Rode Plein visum

Als je op reis gaat naar Rode Plein, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Rode Plein nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Rode Plein heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Rode Plein bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Rode Plein overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Rode Plein gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Rode Plein

Beste foto's & tips van Rode Plein

'543466' door RobHoekstra '543466' door RobHoekstra

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Kunst of kitsch?

RobHoekstra

Of gewoon een combi van de twee. De Basiliuskathedraal aan het rode plein is voor de een een prachtig gebouw maar voor de ander een afgrijselijke uit de klauwen gewassen zuurstok heb ik begrepen. Ik zou het zelf niet in mijn achtertuin willen hebben maar moet toch eerlijk toegeven dat ik het daar ter plekke toch best een indrukwekkend gebouw vond. Het is/was voor mij in ieder geval wel het icoon voor Rusland.

'531752' door corriedewinter '531752' door corriedewinter

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Leergierig bij het...

corriedewinter

Het Kremlin in Moskou hoeft eigenlijk geen introductie; er is veel te zien, een halve dag ben je er wel zoet. Je mag overal komen, behalve in het gedeelte waar het regeringsgebouw staat; je wordt regelmatig tegengehouden als er weer een auto met een hoogwaardigheidsbekleder langskomt. Deze kinderen zijn nog op het Rode Plein; links achter zie je het mooie Gum warenhuis. De kinderen luisteren goed en willen van alles weten. Misschien gaat het wel over de herdenking van de Tweede Wereldoorlog die binnenkort op het Plein gehouden wordt. De kinderen dragen een oranje/zwart lintje dat hieraan herinnert. De jongen rechts draagt zijn schooluniform; natuurlijk mét stropdas!

'445051' door corriedewinter '445051' door corriedewinter

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Sprookjesrestaurant i

corriedewinter

Op het Rode Plein is het 's avonds sprookjesachtig. Alle gebouwen zijn verlicht of worden aangelicht. Hier zie je een gedeelte van het gebouwencomplex aan de oostkant niet missen: de prachtige handelshuizen uit 1894, vroeger een overdekte markt, nu bekend onder de naam warenhuis Gum. GUM bestaat namelijk uit meer dan 200 zeer exclusieve winkels.Het complex heeft drie straten van drie verdiepingen en een aantal zijstraten, die weer verbonden zijn door bruggen. In dit gedeelte is een restaurant gevestigd, heel bijzonder met een terras. Veel bruidsparen vieren hier hun feest. Eerst maken ze foto's op het Rode Plein en dan kan het feest beginnen.

Laat kaart zien