Rode Plein beste reistijd

Het weer in Rode Plein

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Rode Plein te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Rode Plein? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Rode Plein

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Rusland:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Centraal-Rusland: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Rusland:

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midwest-Rusland: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-Rusland:Beste reistijd van Rode Plein is mei t/m augustus. Hoewel het kwik in de steppes van Rode Plein tussen mei en september wel erg hoog stijgt, wint de zomer het van de winter als beste reisseizoen. Want zo hard als de temperatuur in het zuidoosten klimt, des te harder daalt ze in de rest van Rode Plein tussen november en maart.


Reisadvies
De reisadviezen verschillen per gebied. De grotere steden hebben een positief reisadvies.

Feestdagen
12 juni Onafhankelijkheidsdag, 7 november Dag van Verzoening, 12 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Rode Plein

Beste foto's & tips van Rode Plein

'543466' door RobHoekstra '543466' door RobHoekstra

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Kunst of kitsch?

RobHoekstra

Of gewoon een combi van de twee. De Basiliuskathedraal aan het rode plein is voor de een een prachtig gebouw maar voor de ander een afgrijselijke uit de klauwen gewassen zuurstok heb ik begrepen. Ik zou het zelf niet in mijn achtertuin willen hebben maar moet toch eerlijk toegeven dat ik het daar ter plekke toch best een indrukwekkend gebouw vond. Het is/was voor mij in ieder geval wel het icoon voor Rusland.

'531752' door corriedewinter '531752' door corriedewinter

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Leergierig bij het...

corriedewinter

Het Kremlin in Moskou hoeft eigenlijk geen introductie; er is veel te zien, een halve dag ben je er wel zoet. Je mag overal komen, behalve in het gedeelte waar het regeringsgebouw staat; je wordt regelmatig tegengehouden als er weer een auto met een hoogwaardigheidsbekleder langskomt. Deze kinderen zijn nog op het Rode Plein; links achter zie je het mooie Gum warenhuis. De kinderen luisteren goed en willen van alles weten. Misschien gaat het wel over de herdenking van de Tweede Wereldoorlog die binnenkort op het Plein gehouden wordt. De kinderen dragen een oranje/zwart lintje dat hieraan herinnert. De jongen rechts draagt zijn schooluniform; natuurlijk mét stropdas!

'445051' door corriedewinter '445051' door corriedewinter

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Sprookjesrestaurant i

corriedewinter

Op het Rode Plein is het 's avonds sprookjesachtig. Alle gebouwen zijn verlicht of worden aangelicht. Hier zie je een gedeelte van het gebouwencomplex aan de oostkant niet missen: de prachtige handelshuizen uit 1894, vroeger een overdekte markt, nu bekend onder de naam warenhuis Gum. GUM bestaat namelijk uit meer dan 200 zeer exclusieve winkels.Het complex heeft drie straten van drie verdiepingen en een aantal zijstraten, die weer verbonden zijn door bruggen. In dit gedeelte is een restaurant gevestigd, heel bijzonder met een terras. Veel bruidsparen vieren hier hun feest. Eerst maken ze foto's op het Rode Plein en dan kan het feest beginnen.

Laat kaart zien