Novgorod

Foto door Reisreporter corriedewinter

Het schiereiland Kamtsjatka heeft de neiging om haar schoonheid achter een sluier van wolken en mist te verbergen. Maar als de hemel eenmaal opklaart dan verschijnen de tientallen vulkanen door de wolken. Alles smelt weg en je begrijpt dat je je op een wel heel bijzondere plek bevindt.

Informatie over Novgorod

Beste foto's & tips van Novgorod

'842788' door corriedewinter '842788' door corriedewinter

RuslandNovgorod

RuslandNovgorod

Het kremlin van...Nov

corriedewinter

We maken een rondreis in de zg Gouden Driehoek , een gebied waar prachtige kerken en oude steden te zien zijn. Nu bezoeken we het kremlin (het versterkte stadscentrum) van Novgorod. Er is o.a. een afdeling met allerlei voorwerpen uit de ontstaansgeschiedenis van deze plaats, de oudste stad in Rusland. Daarnaast zijn er vele iconen en een aparte afdeling gewijd aan Tolstoj. Door het museum lopen is, zeker als het niet zo druk is, een aparte ervaring: iedere zaal heeft namelijk een bewaakster die heel goed oplet.

'844465' door corriedewinter '844465' door corriedewinter

RuslandNovgorod

RuslandNovgorod

Ik knap de beer wel o

corriedewinter

Net als vele andere steden in Rusland, heeft Novgorod een beer in zijn wapen., twee beren zelfs. De beer staat symbool voor de kracht van Rusland en duikt overal op, zoals hier bij een restaurantje in een park. Deze beer ziet er wat verfrommeld uit, hij heeft bijvoorbeeld maar één oog. Dit jongetje heeft wel een oplossing: hij staat graag zijn knikker af. De handschoenen moeten de klauwen beschermen, officieel mag je de beer niet aanraken.

Laat kaart zien