Moskou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Trouwlocatiefabriek en betaalbare souvenirs

Moskou,
Rusland


In en om het het Rode plein zijn vele souvenirkraampjes te vinden met de standaardspulletjes die je kan verwachten zoals de matrouesjkapoppetjes en de zgn. Fabergé-eieren. Hecht je niet veel waarde aan de kwaliteit van je souvenirs en kijk je niet op 100 roebels meer of minder dan kan je daar terecht.
Echter bij metrostation Partizanskaya ligt een souvenirmarkt met een aantrekkelijker aanbod, in ieder geval voor mij. Oude sovjet relikwieen, beelden, oude wapens, bontjassen, maar ook dezelfde souvenirs als om het Rode plein zijn daar veel goedkoper en onderhandelbaar, te krijgen. Bovendien is het contact met de bevolking wat je hebt met de verkopers veel echter dan bij de "proffesionals".
Een erg verrassende toevoeging aan mijn bezoek was dat vanuit het station al de schitterende torens te zien zijn van een wijk waarin getrouwd word. Een "droom "locatie in een soort Eftelingvorm gegoten, waar de limousines op en af rijden en de Russische bruiden in de meest pompeuze jurken hun trouwfoto's met manlief laten maken. Een absurde en onrealistische ervaring die je een leuk uur op kan leveren.