Tijd voor Timisoara image
Lkoedam

Tijd voor Timisoara

De Roemeense budgetbestemming Timişoara is als een tweedehands boek van een onbekende auteur op de rommelmarkt. Het kost slechts een paar euro, er is geen hond die het kent en je verwacht er niet te veel van. Maar als je hem openslaat lees je ’m in één keer uit en snak je naar meer.



Cuib d'Arte is super hip! (Foto: Marije van de Vlekkert © Columbus Travel)



Koffietijd!



Vraag de meest trendy inwoners van de stad naar hun favoriete hangplek en ze zeggen in koor: Aethernativ. Dit überhippe koffiebarretje stalt dagelijks zijn tafeltjes uit in een  rustiek binnenplaatsje met Franse balkons. Maar zodra de avond valt maakt koffie plaats voor bier en rust plaats voor livemuziek, jamsessies en filmvoorstellingen. Str. Mărăşeşti 14, + 40724012364, facebook.com/aethernativ



Danstijd!



Cuib d'Arte de coolste club van de stad,  betekent letterlijk ‘kunstenaars nest’. Vooral  in de weekenden wordt er in de zes kamers  van dit aftandse herenhuis goed gefeest.  Dit warme nest ligt direct boven Aethernativ.  Je hoeft alleen maar de brede wenteltrap  naar boven te volgen. Str. Mărăşeşti 14, + 40723549318.



Fairtradetijd!



Roemenië brengt prachtige lokale producten voort. En toch hebben de grote merken het voor het zeggen. Dat moet anders, vinden ze bij het gezellige koffiezaakje/buurtwinkeltje Reciproc. Dit non-profittentje schenkt daarom niet alleen fairtradekoffie en lokale speciaalbieren maar ook extra veel aandacht aan eco-gecertificeerde producten, van lokale kazen tot jammetjes, Str. Mărăşeşti 14, +40756081961.