Roemenië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Sighisoara

Roemenië


De middeleeuwse bovenstad van Sighisoara is een pareltje. De prachtige gekleurde gebouwen en de hobbelige straatjes zijn fotogeniek en een feest om in rond te dwalen. De meeste bezoeken deze stad terwijl ze op doortocht zijn. Jammer want het stadje is zeker de moeite waard om er ook een nachtje te blijven slapen. Plak je er nog een nachtje aan vast dan kun je wat kleinere dorpjes bezoeken in de buurt zoals Biertan en Saschiz. Op deze foto zie je een paar bezienswaardigheden.

Je ziet op deze foto van beneden naar boven;

De straat met kleurige huisjes zijn vooral restaurantjes, winkeltjes en casa’s. Het roze huis in het midden is Casa Savri. Hier hebben wij geslapen en was echt perfect. Er lopen verschillende paden naar de bovenstad en ze hebben allemaal hun eigen leuke doorkijkjes.

Het grote gebouw in het midden is het gemeentehuis. Deze kun je op zich niet bezoeken maar wel de tuin die je ziet. Het is gewoon openbaar en je hebt een prachtige uitzicht op de rest van de stad. Links daarvan zie je de kloosterkerk. Deze was dicht toen wij er waren dus ik weet niet of je deze kan bezoeken.

Achter deze kerk zie je nog net de toren van de Clock Tower. Dit is het mooiste gebouw van Sighisoara en huisvest tevens het stadsmuseum. Vanuit de toren heb je dan ook een 360 graden uitzicht op de stad.

Helemaal op het hoogste punt zie je de Bergkerk die prachtige goed bewaarde fresco’s heeft en een crypte. Bezoek ook zeker het bijbehorende kerkhof. Neem de scholierentrap naar boven en ga via de begraafplaats weer naar beneden.