Roemenië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Citadel van Rupea

Roemenië


Deze imposante citadel is 120 m hoog en zou ooit 400 personen hebben gehuisvest. Het werd voor het eerst genoemd in 1324 als een van Transsylvaniës verdedigingsforten. Het verhaal gaat dat dit de plaats was waar de laatste Dacian King, genaamd Decebal, zijn leven nam. Hij vreesde dat de Romeinen hem zouden vangen en dat hij hun gevangene zou worden.

In 1716 speelde de Citadel van Rupea een belangrijke rol. Het werd een toevluchtsoord voor de mensen die probeerden onaangeroerd te blijven door de pest. Bescherming ervan werd, dankzij de hoge muren, ook in 1788 van vitaal belang toen de Turken een nieuwe invasie pleegden. De citadel was een asiel voor hen die hulp en bescherming nodig hadden in gevaarlijke tijden. In de loop van de 18e eeuw werden in de citadel veel kleine huisjes gebouwd, waarvan sommige tot op de dag van vandaag overeind staan.

En mocht je tussen Sighisoara en Brasov reizen dan kun je hem bijna niet missen. De Citadel van Rupea ligt op een heuvel bij het gelijknamige stadje.