Sintra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wel of geen toeristendagkaart?

Sintra,
Portugal


Ik heb vanuit Lissabon 2 overnachtingen in [url="http://www.sintra-portugal.com/index.php" target="_blank"]Sintra[/url] geregeld zodat we niet heen en weer hoeven te reizen. Deze link had ik eerder moeten vinden! En ook om even lekker op het terras van de accomodatie van de natuur kunnen genieten. Achteraf zou dat heel makkelijk kunnen, want de treinreis duurt nog geen 3 kwartier. Maar nu ook leuk om s'avonds in het maanlicht de verlichte kastelen en paleizen te kunnen bewonderen. (helaas 2 dagen in de middag slecht weer)
Met de benenwagen bereiken we onze accommodatie. Maar hoe nu die hoog gelegen kastelen en Cabo da Roca te bereiken?
Wij nemen voor de busrit naar Cabo da Roca de [url="http://www.scotturb.com/" target="_blank"]openbare bus[/url] die van Sintra naar Cascais rijdt. Die rit gaat mooi door de serra de Sintra. 2x enkele reis a 4,00 kaartjes in de bus gekocht. Rit duurt zo'n 40 min.
Er zijn in Sintra voor de toeristen 2 hop on hop off routes. Naar 4 paleizen kost 2,50. (waarvan er ook zeker 2 te voet zijn te bereiken) [url="http://www.sintra-portugal.com/guides/sintra-bus-434.php" target="_blank"]Naar Pena en het Kasteel van de moren voor 5,00.[/url] Wij nemen de 5,00 bus. Het is al na drieen en beetje mottig weer dus niet al te druk. Maar in het seizoen zal dit bommetje vol zijn! Ook bij de kassa's kan het volle bak zijn. Dus i.g.v. hoogseizoen adviseer ik een tour vanuit Lissabon te boeken met alles vooraf geregeld, dan ben je geen tijd kwijt met wachten en bussen die je passeren omdat ze vol zijn.
Achteraf had de toeristenkaart van 12,00€ een goede keus geweest, want daarmee hadden we een dag in de regio Sintra kunnen rondreizen.
Als je alle paleizen wilt bezichtigen (raad ik niet aan) kun je beter taxi's nemen...

Let op: ik dacht slim te zijn en kocht op het station terug naar Lissabon een 3 daagse kaart voor 13,00. Urbanisati Lissabon stond erbij. Ik trok de conclusie dat die upload ook geldig zou zijn in de metro, bussen en trams in Lissabon. Verkeerd gedacht dus! Was alleen voor gebruik van de treinen! Was dus een relatief dure terugreis...Kreeg niks retour bij de klantenservice. In Lissabon alsnog voor 2 dagen(12,00) een [url="http://www.metrolisboa.pt/eng/customer-info/viva-viagem-card/" target="_blank"]Viva Viagemkaart[/url] gekocht.