Sintra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sprookjesbos in Sintra

Sintra,
Portugal


Sintra heeft behoorlijk wat bezienswaardigheden. Eigenlijk wel te veel voor een dagtochtje vanuit Lissabon. De meest bezochte plekken zijn Parque da Pena met het paleis, het Moorse kasteel en het Palacio Nacional. Daar kun je een dag mee vullen. Wij kwamen bij toeval terecht (verkeerde afslag na een lunch met flesje Vinho Verde) in Quinta da Regaleira. Een villa / paleis met grote tuin. Wel genoemd in de reisgidsen, maar niet zo aantrekkelijk beschreven.
Maar bij binnenkomst zagen we direct een prachtige vila, een mooi kerkje en heel veel standbeelden. En we kregen een grote kaart van de tuinen met alle attracties met mooie namen zoals Ibis Grotto, Terrace of Gods, Fount of Abundance, Labyrinth Grotto, Cave of the Orient en de Initiatic Well. Dat beloofde veel goeds. Het hele park bleek een ontdekkingstocht met vele 'wow' momenten. Van pikzwarte ondergrondse gangen, naar kleine watervalletjes, via uitkijktorentjes en geheime deuren kwamen we in grotten, waterputten, kelders van kerkjes en uiteindelijk in een cistern van 7 verdiepingen, die we alleen konden verlaten door de geheime steen een kwartslag te draaien.... En overal stonden fantasierijke standbeelden van zeemonsters, bokken, duiveltjes, trollen en ander ongedierte. Dit gaf het park een magische en sprookjesachtige sfeer.
De mooie villa en het vreemde park zijn gemaakt aan het eind van de 19e eeuw in opdracht van een rijke (en fantasierijke) koffieboer. Een onverwachte ontdekking in een toch al bijzondere omgeving.
Echt een aanrader.