Portugal reviews

9
Portugal Sintra
SourOnTour was hier 01 sep 2018
Ondanks dat ik absoluut niet houd van plaatsen die plat worden gelopen door toeristen, sprak deze plek mij wel heel erg aan. Het dorpje Sintra is enorm druk en het paleis van Sintra ook, maar hoe verder je weg van het stadje gaat, hoe minder toeristen. Sintra ligt ongeveer 30 autominuten ten noorden van Lissabon en is een dorpje (waar ik overigens alleen gegeten heb) met daarachter een prachtig heuvel- en bosachtig gebied met vele paleizen, kastelen en landhuizen. Zelf heb ik in deze regio een bezoek gebracht aan Quinta da Regaleira, Monseratte en Playa da Ursa. Quinta da Regaleira is een grote bosachtige tuin met allemaal verborgen gangen, trappen en grotten. Ook vind je er een diepe put (initiation well) en het woonhuis waar de tuin bijhoort. Het deed mij een beetje aan Indiana Jones denken. Je kunt hier makkelijk een halve dag spenderen. Mijn volgende stop was het paleis van Monseratte, waar ook weer een grote tuin bij hoorde die ingedeeld was in verschillende thema's. Jammer dat het niet de juiste tijd was voor de rozen, want de rozentuin lag er wat triestig bij. Een perfecte afsluiter van deze dag was het wat lastig te bereiken strand Ursa Beach. Maar wat een must see als je in deze omgeving en goed ter been bent! Een flink klim naar onder, maar dan heb je ook een waanzinnig mooi strand bijna voor jezelf. De uitdagende klim naar onder speelt hier ongetwijfeld een rol bij.
Stad
  • Geweldig mooi strand in de buurt
  • Mooie tuinen, kastelen, paleizen
  • Prachtige groene omgeving
  • Weinig parkeerplaatsen
  • Heel toeristisch
Review geplaatst op 2018-10-21
8
Portugal tavira
aticketto was hier 01 apr 2018
Vroeger was Tavira een belangrijke havenstad en dat zie je nog terug aan de mooie huizen die vooral bij de rivier staan. Nu moet de stad het hebben van de toerisme en visserij. Tavira heeft leuke kleine straatjes die zich langs de witte huisjes kronkelen. Pas op want er is wel wat hoogteverschil. De stad heeft enkele prachtige kerken zoals de Igreja Misericórdia. Deze kerk heeft bijzondere mooie blauwe tegeltjes langs de muren. Het is een van de vele mooie kerken in de stad. Met een combiticket kun je ook de kerktoren in en het bijbehorende museum bezoeken. Daarnaast kun je nog de resten bewonderen van het oude kasteel. Bovenop de oude muren heb je een prachtig zicht op de stad. Binnen de muren bevindt zich een prachtige tuin die in het voorjaar vol staat met mooie bloemen. Ook net buiten de stad zijn er nog mooie plekken zoals het natuurgebied Ria Formosa.
Stad
  • Gezelige terrasjes
  • Lekker rustig tussen november en mei
  • Makkelijk en gratis parkeren bij de grote brug
Review geplaatst op 2018-05-14
8
Portugal evora
aticketto was hier 01 apr 2018
Évora is een goede plek om een rondrit met auto terug naar de neolitisch tijdperk te starten. Rondom deze historische stad zijn op minstens 150 plekken megalieten gevonden. Een paar zijn zeker de moeite waard om te bezoken. Je start bij de eenzame menhir van Almendres. Deze 2.5 meter hoge menhir staat een beetje afgelegen in een olijfgaard. Een stukje verderop staat een dubbele steencirkel die uit zo’n 95 stenen bestaat. Vermoedelijk was het een zonnetempel en een observatorium. De volgende stop is de dolmen (hunebed) van Zambujeiro, de grootste van Portugal. Een toegangspassage van 14 meter leid naar de grafkamer. Als je de route weer oppakt richting het westen kom je langs het dolmenkapel van Sao Brissos. Het hunebed werd gebouwd tussen tussen het 4e en 3e millennium voor Christus. In de 17e eeuw werd een kleine kapel gebouwd rond de overgebleven stenen. De laatste stop is Grutas do Escoural. In deze grot zijn schilderingen te zien van circa 15.00-20.000 jaar oud. Deze grot kun je alleen bezoeken met een gids.
Meer Activiteit Autoroute Cultuur Highlight
  • Halve dagtocht (80 km)
  • Prachtige omgeving
  • Gratis te bezoeken
  • Mooie smalle wegen (ook onverhard)
  • Weinig info te plekke
Review geplaatst op 2018-06-13
8
Portugal pulo-do-lobo
aticketto was hier 01 apr 2018
Dwars door Parque Natural do Vale do Guadiana, gelegen in de provincie Alentejo, stroomt rivier de Guadiana. Bij Pulo do Lobo is er hoogte verschil ontstaan door de zachtere rotslagen in combinatie met het geweld van het water. Op het spectaculairste punt is het heel smal en valt het water met veel kracht zo’n 12 meter naar beneden. Je kunt de waterval via beide oevers bereiken. De westkant is makkelijker bereikbaar met de auto. Vanuit Mertola is het ongeveer veertig minuten rijden naar de westkant van de waterval. Neem de N122 richting Beja en na 3.5 kilometer neem je de afslag ‘Pulo do Lobo’. Je passeert enkele kleine dorpjes maar het staat goed aangegeven. Onderweg stuit je op een hek maar als je deze weer netjes dichtmaakt mag je gewoon je weg vervolgen. Het laatste stuk is onverhard maar goed te doen met een gewone auto. Je komt dan vanzelf uit bij een kleine onverharde parkeerplaats. Vanaf hier loop je over betonnen paden naar de platforms toe voor een perfect zicht op de waterval. Vanaf de oostkant moet je een stuk naar beneden lopen en heb je geen platforms. Dus wordt het klimmen en klauteren om dicht bij te komen. Houd er wel rekening mee dat in de warme zomermaanden de waterval een stuk minder spectaculair zal zijn dan in de nattere periodes.
Autoroute Natuurgebied Highlight
  • Mooie autoroute
  • Gratis en niet zo druk
  • Prachtig natuurgebied
  • Ligt niet op een route (dus je moet dezelfde weg terug)
Review geplaatst op 2018-06-19
10
Portugal rota-vicentina
aticketto was hier 01 apr 2018
Rota Vicentina werd in 2016 gecertificeerd door het Europese label "Leading Quality Trails - Best of Europe". Deze route is een netwerk van paden en is in totaal zo’n 445 kilometer wat je te voet kun afleggen. Vroeger werd deze gebruikt door pelgrims, reizigers en geitenhoeders uit de regio. De volledige route loopt van Santiago do Cacem (Alentejo) tot aan de bekende vuurtoren Cabo de São Vicente (Algarve). Langs deze route vind geen massatoerisme, geen grote resorts en geen overvolle stranden. Wel vind je er duidelijke bordjes en heel veel prachtige uitzichten. Er zijn verschillende routes die wat korter zijn zoals de Historische Weg, de Vissersroute en verschillende Circulaire Routes. Sommige routes zijn ook met de fiets af te leggen. Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden waarvan de meeste B&B’s zijn. Voor de avonturiers zijn er ook kleine campings op de route. Voor meer info kijk op http://en.rotavicentina.com/
Regio
  • Flexibele routes
  • Pittoreske dorpjes
  • Authentiek Portugal
  • Geen massatoerisme
Review geplaatst op 2018-07-04
9
Portugal evora
aticketto was hier 01 apr 2018
Nós ossos que aqui estamos pelos vossos esperamos (vertaald: Wij wiens botten u hier ziet wachten op de uwe) staat er bij de ingang van het bottenkapel in Evora. De Capela dos Ossos werd gebouwd in de 17e eeuw en is onderdeel van de São Francisco-kerk. Naar schatting zijn er zo'n vijfduizend botten gebruikt om de muren, pilaren en het plafond te decoreren. Deze zijn afkomstig van de begraafplaatsen die verbonden zijn met het klooster. De fresco's die het gewelfde plafond versieren daterend uit 1810. Monniken maakten deze kapellen van de skeletten in het dorp, om de bezoekers te herinneren aan de vergankelijkheid. De kapel zelf is een vrij grote ruime maar het bezoekersgedeelte is beperkt. Er is gebruik gemaakt van glazen wanden tot heuphoogte dus het belemmert het zicht niet. Bij de entree is ook een museum inbegrepen dat religieuze sculpturen en schilderijen uit de 16e tot de 18e eeuw laat zien. In de bovenste galerijen van de kerk staat ook nog een bijzondere verzameling van kerststallen tentoongesteld. Gevarieerde composities en verschillende materialen zowel van populaire smaak als van duidelijk artistiek werk. Zeker even bezoeken. Entree € 4 pp
Meer Activiteit Autoroute Cultuur Highlight
  • Bijzonder Bottenkapel
  • Indrukwekkende kerststal verzameling
  • Druk op populaire tijden
Review geplaatst op 2018-07-04
8
Portugal monsaraz
aticketto was hier 01 apr 2018
In de buurt van het witte middeleeuwse stadje Monsaraz zijn een aantal opmerkelijke Megalithische monumenten (Begraafplaatsen, hunebedden en menhirs) te zien. Iets te noorden van het stadje ligt Cromeleque do Xarez. De ongeveer 50 kleinere granieten Menhirs zijn in een vierkant geplaatst met in het midden een 4 meter hoge Menhir die zo’n 7 ton weegt. Niet ver van deze plek zijn ook een aantal losstaande Menhirs. De indrukwekkende Menhir van Outeiro is ruim 5.5 meter hoog en er staat een penis op afgebeeld. Hij staat dan in de regio ook bekend als de ‘Lange Penis’. Menhir van Bulhôa is ongeveer 4 meter hoog en is voorzien van gravures. Deze is niet helemaal ongeschonden door de tijd gekomen en de top is er opnieuw opgezet. Menhir de Rocha dos Namorados heeft de vorm van een paddenstoel en werd in de loop der tijd een vruchtbaarheidssymbool. De Dolmens Antas do Olival da Pega is een grote verzameling begraafplaatsen. Alleen al uit de Grote Dolmen zijn zo’n tweehonder ceramische vazen gevonden die bewijzen dat dit hunebed eens een gemeenschappelijke necropool was. Al deze plekken liggen binnen een straal van 10 kilometer en makkelijk te bezoeken. Helaas ontbreekt bij de meeste plekken de nodige info. Gelukkig bied internet uitkomst.
Regio
  • Gratis te bezichtigen
  • Mooi stukje geschiedenis
  • Diverse Menhirs, begraafplaatsen en Hunebedden
  • Makkelijk bereikbaar
  • Geen info
Review geplaatst op 2018-07-24
8
Portugal Lagos
aticketto was hier 01 apr 2018
Ol' Basterd's zegt The best Fish & Chips in town te hebben. En lekker is deze zeker. In het centrum van Lagos is te leuke eettentje te vinden. Bij Ol'Basterd's kun je kiezen uit een aantal varianten. Zo heb je de Australische versie maar je kunt ook voor de Amerikaanse bereiding gaan. Natuurlijk is er ook de traditionele Engelse Fish & Chips inclusief de groene erwtjes. Er zijn ook een aantal bijgerechten te bestellen zoals uienringen. Het restaurantje is gezellig ingericht en er wordt golden oldies dedraaid. De prijs is ook aantrekkelijk.
Stad
  • Enthousiast personeel/eigenaar
  • Prijs/kwaliteitverhouding
  • Goede sfeer
  • Het kan er nog wel eens druk zijn
Review geplaatst op 2018-08-25
8
Portugal Lagos
aticketto was hier 01 apr 2018
Ongeveer 4 kilometer buiten het centrum van Lagos zijn de prachtige rotsformaties van Ponta da Piedade. Volgens vele het mooiste uitzicht van de Algarve. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten maar het is er zeker prachtig. Je kunt de auto parkeren bij de vuurtoren en in no-time sta je op het randje van de klif. Pas wel op want de kliffen zijn poreus en brokkelen makkelijk af. Ondanks dat kun je wel overal op klimmen en klauteren. Maar voorzichtigheid is dus geboden. Via een trap van 182 treden kun je naar beneden tot je op zeeniveau bent. Wandel ook zeker wat verder van de vuurtoren af want elke keer is het toch weer anders. Er zijn ook een paar strandjes in de buurt, de ene wat beter bereikbaar dan de andere. Kijk ook goed rond want op veel plekken vind je fossielen en schelpen in de rotswanden. In hoogseizoen is het hier topdrukte maar wij waren hier eind april en was het er erg rustig aan het eind van de middag (tussen de 20-30 personen). Je kunt er ook met een bootje en/of kajak tussen varen mits het water rustig genoeg is.
Stad
  • Dichtbij het stadje Lagos
  • Prachtige omgeving
  • Makkelijk en gratis parkeren
  • Druk in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-08-27
8
Portugal Azoren
Marie-Louise was hier 15 mrt 2018
Op Sao Miguel zijn veel verschillende natuurverschijnselen te bekijken zoals kratermeren, mooie kust, warme bronnen en zwavelbronnen, walvissen spotten bij Mobydick is een aanrader, enz. Op Flores is een schitterende natuur, zeer groen met veel watervallen, zeer rustig en niet toeristisch.
Regio
  • Schitterende natuur
  • Op flores weinig restaurantjes
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Portugal
Een bezoek aan Porto is niet compleet als je geen port hebt geproefd. In Gaia, aan de oevers van de rivier Douro, zijn vele mogelijkheden voor tours en proeverijen van bekende merken als Cálem, Taylor's en Sandeman. Leuker is echter om een kleine port producent te bezoeken voor een authentieke ervaring. Wij zijn naar Poças gegaan. Deze portproducent is nog steeds in de handen van dezelfde familie, welke het in 1918 heeft opgericht. André, de jongste masterblender van Portugal, leidt ons rond door het bedrijf. Op eerlijke wijze vertelt hoe de port wordt geproduceerd. In de kelders wordt gewoon gewerkt, dus het kan wat lawaaierig zijn. Echter, je weet dan wel zeker dat je bij een werkend bedrijf op bezoek bent. Bij de proeverij kunnen we aangeven welke portwijnen we willen proeven. Iets wat meestal niet kan bij de grote proeverijen. Al met al zijn we er ruim een uur geweest en heeft het bezoek ons slechts 3,50 per persoon gekost. Poças ligt op 20 minuten lopen vanaf rivierkade. Houd wel rekening met het feit dat je flink moet klimmen. De beloning is echter dat je door allerlei smalle straten gaat, waar de portkelders van verschillende portproducenten zijn gevestigd. Je kunt ook de trein naar Devares nemen, vanaf het station is het slechts vijf minuten lopen. Combineer je bezoek aan Poças met de gratis Casa Museu Teixeiro Lopes. Een prachtig museum vol met kunstwerken van bekende Portugese kunstenaars.
Land
  • Persoonlijke aandacht
  • Krijgt rondleiding door écht bedrijf
  • Poças ports zijn niet overal verkrijgbaar
  • Slechts 3,50 per persoon
  • Ligt op 20 minuten lopen vanaf rivier
Review geplaatst op 2017-11-09
9
Portugal
karinm was hier 01 okt 2017
Ook buiten het centrum van Porto is genoeg te beleven. De omgeving is prima per fiets te verkennen. Huur onderaan de Ponte D. Luis I een fiets (je hoeft dan op de terugweg niet meer omhoog in de stad om je fiets in te leveren, als je voor de brug staat zijn er meerdere verhuurbedrijfjes aan je linkerhand), fiets over de brug naar Vila Nova de Gaia (waar alle porthuizen zijn) en blijf langs de rivier fietsen richting de zee. Je komt langs de rivier vissers tegen die de vele vissen uit de Douro proberen te halen. Bij de zee aangekomen heb je een prachtig vrijliggend fietspad richting het zuiden. Bezoek het gratis estuarium, waar zee en rivier samenkomen en waar je via 2 kijkhutten vele vogels kunt zien, waaronder diverse ijsvogels. Fiets verder langs de kust en je komt langs vele restaurantjes, barretjes en ijssalons; breng ook een bezoek aan de Capela do Senhor da Pedra. Dit kapelletje staat aan de zee op zo'n 14 km buiten Porto, een mooie afstand voor een lekker dagtochtje fietsen. Je fietst dezelfde weg weer terug.
Land
  • Grotendeels vrijliggend fietspad
  • Bezienswaardigheden onderweg: estuarium/kapel
  • Voldoende mogelijkheden voor eten/drinken
  • Dezelfde route terug
Review geplaatst op 2017-11-08
8
Portugal
De foto die u laat zien is niet van de brug van Eiffel. Deze brug ligt een kilometer verder naar het westen en heeft twee dekken. De Eiffelbrug is een spoorbrug met alleen een bovendek voor treinen. Hij is niet meer in gebruik.
Land
  • mooi weer die dag
  • druk en te toeristisch bij rivier
Review geplaatst op 2017-11-07
9
Portugal
karinm was hier 01 okt 2017
Porto is een gezellige stad, niet al te groot en dus erg geschikt voor een paar dagen citytrip. Om een eerste goede indruk te krijgen van de stad is het leuk om een fietstocht te doen met een gids. Ik deed dit bij Baja Bikes, en met 2 andere NL'ers en een Albanese gids uit Porto die goed Nederlands sprak heb ik 3 uur lang de stad verkend. Leuk om van een local allerlei wetenswaardigheden over de stad te horen, en natuurlijk kun je zo'n gids ook vragen naar zijn favoriete koffiebarretje/restaurantje/porthuis. Na de fietstocht heb je genoeg inspiratie om de overige dagen van je stadsbezoek te vullen, zoveel leuke plekken worden er aangewezen die zeker het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld de wijk Ribeira om doorheen te wandelen, het klooster naast de Sé-kathedraal en een wandeling of fietstocht langs de Douro.
Land
  • Je leert de stad goed kennen
  • Fietsen van hoog naar laag, dus niet klimmen
  • Insider-tips van een local
  • Lekker weer in het najaar
  • Geen
Review geplaatst op 2017-11-07
10
Portugal Azoren
gekkofan was hier 01 mei 2017
Adembenemende reisbestemming. Prachtige natuur met vulkanisme all-around en groen , overal groen met een waaier van kleurrijke bloemen met als hoogtepunt juni en juli met de bloei van de meestal blauwe hortensias. Een ideaal gebied voor de wandelaar met honderden wandelroutes langs prachtige vulkanische kusten en kratermeren of lagoas , watervallen en prachtige parken. Idyllische natuurbeleving.Goedkope restaurantjes met uitstekende gerechtjes en bediening met de glimlach. Azorianen zijn de grootste reklame voor hun eilanden. Kom je in mei beleef je de Festas do Senhor Santo Cristo dos Milagres of in juli de Festas do Espirito Santo .Grootse feesten over verschillende dagen zowel religieus als kultureel geweldig om mee te beleven.Er is nog zoveel meer . Gewoon doen die reis als je ook dit wouw-gevoel wil beleven.
Regio
  • Oogverblindende natuurpracht !
  • Vakantie tekort !
Review geplaatst op 2017-06-01
8
Portugal Azoren
Obiwan was hier 01 mei 2017
Geweldige locatie voor een weekje actief weg. Geen zonvakantie bestemming maar er op uit met een auto de natuur in. 2 eilanden in een week is prima te doen en kost incl vlucht(en), auto en hotels <500 pp
Regio
  • Goedkoop om te boeken en te verblijven.
  • Mooie natuur en wildlife
  • Historische achtergrond
  • Rustig
  • Onbestendig weer (weet je van tevoren)
Review geplaatst op 2017-07-30
8
Portugal Algarve
agrotewal was hier 01 mei 2017
Praia da Bordeira heeft een baai waarin je ook met kinderen veilig kunt zwemmen, de zee heeft hoge golven zodat er makkelijk gesurft kan worden. Voor mij is het een topbestemming omdat er aan het strand een ruime plek is gemaakt waar je met de camper kunt overnachten. Je hebt uitzicht op de duinen en de baai. Het dorpje Carrapateira is ook te voet door de duinen makkelijk te bereiken. In het dorp staat een oude windmolen, die nog in gebruik is.
Regio
  • Het strand is heel erg breed
  • Veilig zwemmen met kinderen in de baai
  • Hoge golven aan de kust
  • kliffen, wandelpaden over vlonders
  • Het kan er hard waaien
Review geplaatst op 2017-11-30
10
Portugal Costa de Lisboa
Anso was hier 01 apr 2017
Ericeira is een vissersdorpje waar surfen en echt goed vis eten centraal staat. Iedereen is welkom en de magie zit in de lucht. Elke baai, elke golf, elke weg leidt naar een nieuw avontuur.
Regio
  • veel secret escapes
  • auto is een must
Review geplaatst op 2017-05-04
9
Portugal Lissabon
De superleuke rooftopbar Park is een oase van rust en dat midden in de stad! Met veel groene planten, lekkere zitplekjes, en het uitzicht is prachtig. Het is wel even zoeken naar de ingang. Je moet eerst een in gebruik zijnde parkeergarage inlopen en de lift nemen naar de bovenste verdieping. Zeker doen.
Stad
  • rustig en prachtig uitzicht
  • het is even zoeken naar de ingang
Review geplaatst op 2017-04-11
8
Portugal Madeira
marijeniyma was hier 01 okt 2016
Waauuww! Madeira wat een TOP eiland! Wat een diversiteit heeft deze plek! Heerlijk om te wandelen door de dichtbegroeide bossen maar ook mooi om te duiken, in schattige stadjes rond te sjokken of paard te rijden op Porto Santo. Er is hier zelfs een zeepkisten baan waar je vanaf kan scheuren! De zon die hier romantisch ondergaat in de zee, de gezellige lokale muziek en heerlijke lokale wijn (waar je niet teveel van moet drinken hihi) en alle prachtig gekleurde bloemen maken dit eiland een heerlijke plek! Wat is dit genieten! Echt voor iedereen wat wils Tip, bezoek dit eiland in het najaar, lang niet zoveel touristen en nog een heerlijk temperatuurtje!
Regio
  • Geweldige natuur
  • Diverse activiteiten
  • Aardige locals
  • Onzekerheid van het weer
Review geplaatst op 2016-10-19