Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aquaduct

Lissabon,
Portugal


Het aquaduct van Lissabon is in de 18e eeuw gebouwd om de stad van water uit de bergen te voorzien. Op diverse plaatsen zijn enorme waterbekkens aangelegd om voldoende druk op te bouwen om de fonteinen van Lissabon te laten spuiten.

Het geheel is tientallen kilometers lang. Hier op de foto kun je een gedeelte van het aquaduct zien bij de Cisterne van Mae. De Cisterne zelf lijkt sterk op de bekende byzantijnse cisternen van Istanboel. Er is ook een Cisterne onder een stadspark.

Bij de bouw van het viaduct werd soms rekening gehouden met de bestaande bebouwing. Hier is het viaduct om een kerk heen gebouwd.

Er is ook een deel waar je 1600 meter over het viaduct zelf kunt lopen over een diep dal heen.Helaas moet je wel heen en terug lopen want anders zou dit een mooie verbinding over snel en spoorwegen heen zijn naar het grootste bos van Lissabon.

Als je ook nog het watermuseum bezoekt, vul je al snel een hele dag met alles wat met dit viaduct te maken heeft en zul je Lissabon op een andere manier zien dan de meeste toeristen.