Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alcochete aan de Taag

Lissabon,
Portugal


Als je vervoer bij je hebt en je vertrekt of keert terug in Lissabon voor/van een autorondreis, dan is een overnachting in Alcochete te overwegen. Het is op nog geen half uur van het vliegveld (zonder file) aan de andere kant van de Taag. Dus goede reden om de Ponte Da Vasca over te steken.
Alcochete heeft een kade, een pier in de Taag en nog veel authentieke gebouwen. De geschiedenis gaat terug tot aan de Romeinse tijd (klei productie). Het is een vakantieverblijf geweest van de koninklijke familie en Manuel I is in het dorp geboren. Natuurlijk standbeeld te bewonderen. Het is bekend nu vooral bekend om de grootste outlet shopping Mall van het Iberisch schiereiland, de 'Freeport'.
Daar ben ik wel langs gereden, maar wij gingen naar het oude centrum om onze acco te zoeken. We komen met de schemering aan. Hier zie je de brug en heeeeeel in de verte nog Lissabon.
Als je het leuk vind om in een oude quinta te verblijven met boomgaard en alles met antieke meubelen (of met antiek van gisteren) en de bijbehorende geur van 'beetje klammig allemaal' wil ik het Quinta Da Praia Das Fontes Hotel wel aanraden.
Hou je meer van modern en strakke hotelkamer of een appartement/townhouse zoek dan nog even verder.
Restaurants voldoende voor een genoeglijke avond.

Ik zou er niet verblijven voor een stedentrip Lissabon, dan zit het te ver van alles vandaan.