Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

"A Different Kind Of Tour Company"

Lissabon,
Portugal


Zoals ze zelf al aangeven, verzorgt [url="http://wehatetourismtours.com/" target="_blank"]We Hate Tourism Tours[/url] een heel ander soort excursies dan andere organisaties. Toen ik een stedentrip maakte naar [url="http://wehatetourismtours.com/lisbon/" target="_blank"]Lissabon[/url] was WHTT alleen nog daar gevestigd, maar tegenwoordig zitten ze ook in [url="http://wehatetourismtours.com/oporto/" target="_blank"]Porto[/url] en [url="http://wehatetourismtours.com/lagos/" target="_blank"]Lagos[/url].

Ik heb de [url="http://wehatetourismtours.com/lisbon-tours/x-trip-cabo-roca-sintra-tour" target="_blank"]X-Day Trip[/url] geboekt bij WHTT, de zogeheten "Travellers' introduction to Lisbon, its surrounding areas and Portuguese culture." Bij de organisatie ligt de nadruk vooral op 'travellers', want ze hebben het niet zo nauw met het massatoerisme en laten je daarom kennis maken met Lissabon zoals de locals het kennen.

De tour start om 9 uur 's ochtends midden in het centrum van Lissabon. Met een gezonde dosis humor en zelfspot kwamen de gidsen aanrijden. De [url="http://wehatetourismtours.com/local-drivers-vans/vans" target="_blank"]busjes[/url] trokken direct de aandacht door de rare teksten die erop staan.

We vertrokken vanuit Lissabon richting [url="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/Castelo_dos_Mouros_-_Sintra_%28_Portugal_%293.jpg" target="_blank"]Sintra[/url]. Enthousiast begon de gids te vertellen over alles wat we onderweg tegenkwamen. Bij aankomst in Sintra waan je je in een sprookje. De plaats staat dan ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. We dronken lokale koffie ([url="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Uma_bica.jpg" target="_blank"]bica[/url]) en aten lokaal gebak ([url="http://www.leitecondensado.com/wp-content/uploads/2008/01/queijada-de-leite-condensado.jpg" target="_blank"]queijada[/url]) en reden door de heuvels van Sintra naar [url="http://www.youtube.com/watch?v=bof6blzCIGk" target="_blank"]Quinta Da Regaleira[/url]. Met mythologische landschappen, ondergrondse grotten en wattervallen is dit een architectonische wonderland. Voor jong en oud is hier genoeg te zien en te doen.

Na een stop van 1,5 uur in Quinta Da Regaliera (eigenlijk te kort om alles te kunnen zien) reden we naar het meest westelijke punt van Europa: [url="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/Cabo_da_Roca_lighthouse.JPG" target="_blank"]Cabo Da Roca[/url]. Terwijl wij aan het genieten waren van het waanzinnige uitzicht, maakten de gidsen een typisch Portugese lunch voor ons met o.a. kaas en wijn.

Na Cabo Da Roca reden we langs de rotsachtige kust door naar [url="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Cascais_Farol_Casa_Santa_Maria.jpg" target="_blank"]Cascais[/url]. Hier proefden we[url="http://www.travelsignposts.com/Portugal/files/2009/11/ajp_5051.jpg" target="_blank"] het beste ijs van Portugal[/url] en kregen we de gelegenheid om het strand van Cascais te verkennen.

De laatste stop was [url="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/34/Tower_of_Belem.jpg" target="_blank"]Belem[/url]. Ook hier kregen we weer even de tijd om de mooie monumenten te bekijken. De tour werd afgesloten met een typisch Portugese traktatie: [url="http://blog.tripwolf.com/en/blog/wp-content/uploads/2011/08/Pasteis-de-Belem.jpg" target="_blank"]Pastéis de Belem[/url].

Voor €45,- per persoon ben je 7 uur in handen van We Hate Tourism Tours. De dag vliegt voorbij door alle mooie dingen die je te zien krijgt. Deze excursie is de moeite waard en ik raad hem aan, aan iedereen die Lissabon en omgeving in een korte tijd en op een bijzondere manier wil zien!