Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Torre de Belém

Lissabon,
Portugal


Eén van de toeristische bezienswaardigheden is de Torre de Belém. Deze verdedigingstoren staat aan de oever van de rivier de Taag in Belém, een voorstad van Lissabon.

De Toren van Belém werd enerzijds opgericht als ceremoniële toegangspoort tot Lissabon en anderzijds als onderdeel van het verdedigingssysteem voor de Taag en het nabijgelegen klooster. Koning Johan II van Portugal (1455-1495) had reeds een defensiesysteem gebouwd met het fort van Cascais en het fort Sao Sebastiao in Caparica, terwijl de oever van Belém beschermd werd door een schip, de Grande Nau. Met de constructie van het torenfort in de laatste vijf jaar van de regering van koning Emanuel I van Portugal was er een doeltreffende verdediging voor de steeds belangrijker wordende voorstad van Lissabon.

De Toren van Belém werd in 1910 uitgeroepen tot nationaal monument, en in 1983 werd hij, samen met het nabijgelegen Hiëronymietenklooster, door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.(bron: wikipedia)

In de week dat wij er waren, was het bij deze bezienswaardigheid bijna het drukst van allemaal, maar laat je daardoor niet weerhouden, het is een bezoek meer dan waard!