Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Parkeren: the next level

Lissabon,
Portugal


Ha, een gevoelig onderwerp... parkeren! In de veelal steile straten van Lissabon moet je in ieder geval zorgen dat je auto een goede handrem heeft. Toch vervelend als je iedere ochtend je auto onderaan op moet halen omdat 'ie weer aan de wandel is geweest.
Hier is iemand bijzonder creatief geweest. Kwam tufferdetuf aanrijden, zag het alarmerend rode stopbord, iiiiieeeeh in de remmen, achteruit inparkeren en niets meer aan doen. Parkeergoeroe the next level and beyond ;-)

Maar... was het een vrouw achter het stuur of een man? Volgens een Brits onderzoek (je moet niet alles geloven maar wat ik schrijf is natuurlijk altijd waar) kunnen vrouwen, jawel vrouwen beterder parkeren dan mannen. Zo! Ze doen er weliswaar iets langer over om te parkeren maar doen het wel secuurder (netjes binnen de lijnen of binnen de winkel) en zijn ook beter in het vinden van parkeerplekjes. Bovendien rijdt bijna de helft van alle vrouwen achteruit het vak in terwijl maar een derde van de mannen dit doet.
Er is een uitzondering: als mannen een vrouwelijke passagier bij zich hebben dan gaan ze opeens de auto in een klein vak proppen om te laten zien hoe goed ze wel niet kunnen rijden!