Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verboden te steppen?

Lissabon,
Portugal


Alfama is de oudste wijk van Lissabon, hier staat de Rooms-Katholieke Kathedraal van Lissabon (‘Sé de Lisboa’ of ‘Igreja de Santa Maria Maior’). Dit prachtige bouwwerk werd door Afonso I van Portugal gesticht in 1147. Hiermee is ze de oudste kathedraal van de stad. Op deze locatie stond vroeger de hoofdmoskee van Lissabon.
Het is een toeristische trekpleister en dat is goed te merken als we de steile straatjes er naartoe beklimmen. Veel mensen staan buiten op de trappen en nog meer mensen lopen binnen rond. De enorme hoge deuren vind ik prachtig en wil ik graag op de foto zetten. Zonder toeristen. Dat wordt de uitdaging van de dag...

Mensen staan verspreid op alle traptreden en voor de kleinere deuren in de grote deuren. Ze staan te wachten tot ze naar binnen kunnen. Want veel mensen komen ook weer naar buiten en dan wordt het toch krap als je er samen doorheen moet zien te wurmen. Na eindeloos veel geduld ruik ik mijn kans en richt mijn camera. Klik! Huh? Shit, waar komt dat ventje nou weer vandaan? En sinds wanneer is het toegestaan om te steppen in de kathedraal... ;-)