Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Voorkom een kater...

Lissabon,
Portugal


... blijf drinken!

Niets is makkelijker dan hier in de Rua Nova do Carvalho. Je kunt er terecht in de Passaporte Bar, Roterdao Bar, bij de Musicbox Lisboa, Tamisa Bar, Chicago Bar of in Jamaica. Van 's ochtends vroeg tot euh.. 's ochtends vroeg komen jongeren hier bijeen om uit hun dak te gaan op de bonkende beats van de opzwepende muziek, drinken zoveel dat ze uiteindelijk bloed in hun alcohol hebben en smijten alle lege flesjes op de straat waar heel veel glasbakken voor niets glasbak staan te zijn.

Vuilnismannen vegen iedere dag de straat schoon en 's middags is het er vrij rustig als iedereen zijn roes aan het uitslapen is. Daar maakt deze kunstenaar gebruik van en in alle rust leeft hij zich uit. Hij vindt het geen probleem dat ik hem op zijn vingers aan het kijken ben en hij zet er een afbeelding van Mad Catz op. Mad Catz is een 'leading global provider' van innovatieve producten voor de interactieve entertainment industrie. Lees: computerspellen.

Voor mij een totaal onbekende en onbelangrijke wereld, voor hem kennelijk niet. Zulke spellen zijn voor hem waarschijnlijk kat in 't bakkie. Nou ja, hier dan kat op 't (glas)bakkie ;-)