Lagos beste reistijd

Het weer in Lagos

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Lagos te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Lagos? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Lagos

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Portugal:


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Portugal: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Portugal:

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Azoren:

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Madeira:Zoals bij zoveel Zuid-Europese landen zijn voor Lagos voor- en najaar de beste reistijden. In het noorden kan het begin mei nog wat fris zijn, in het zuiden is de zomer daarentegen bloedheet en mei of september de beste reismaand. Daar komt bij dat van november t/m april flink veel regen valt in het noorden. Houd er rekening mee dat in augustus de Portugezen vrij zijn, dus dan is het extra druk aan de kust. In de winter kan het in het binnenland heel koud worden, maar meestal schommelt de temperatuur rond de 12°C. Madeira wordt gekenmerkt door een bijzonder mild klimaat. In de maanden van november t/m februari regent het relatief veel; je wilt het massatoerisme mijden, dus ga je in april, mei of in september of oktober. De beste reistijd voor de Azoren is de zomer: heerlijke temperatuur en vergeleken met de rest van het najaar weinig regen. Aangezien je hier niet veel toeristen tegenkomt, kan dat geen reden zijn om van een bezoek in de zomer af te zien. Beste reistijd: juli en augustus.


Reisadvies
Voor Lagos geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april Bevrijdingsdag, 10 juni Dag van de dichter Carmoes, 5 oktober Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Lagos

Beste foto's & tips van Lagos

'525936' door JMoerkens '525936' door JMoerkens

PortugalLagos

PortugalLagos

Praia do Camilo

JMoerkens

Lagos is een levendig stadje in de Algarve om een ochtend doorheen te wandelen en daarna te lunchen op één van de vele gezellige terrassen. Het allermooiste aan Lagos vind ik echter de werkelijk prachtige stranden en baaien die het stadje omringen. Één daarvan is Praia do Camilo. Middels een flinke afdaling per trap kom je aan op dit door rotswanden omringde pareltje. Het betreft slechts een kleine baai, met kraakhelder water. Deze foto maakte ik vanuit een soort grot die op het strand gelegen is. Op deze plek snap je maar al te goed waarom de kust van de Algarve zo'n aantrekkingskracht heeft op mensen.

'522387' door Simmes Jan '522387' door Simmes Jan

PortugalLagos

PortugalLagos

Ponta de Piedade

Simmes Jan

De bekende Ponta de Piedade bij Lagos in de Portugese Algarve is indrukwekkend. De erosie op de gele rotsen is hier extreem, sommigen hebben zelfs natuurlijke bogen. En wie goed kijkt ziet in de rotsen fossielen van alle zeedieren. Ooit was dit de zeebodem. Vanuit Lagos vertrekken kleine bootjes voor 45 minuten, waarbij je tussen de beroemde rotsen door vaart. En soms zelfs onder de rotsen door. Ook bij de plek zelf kun je een bootje huren, ze wachten al bij de rotsen. Wie graag mooie foto's wil maken, huurt een boot (met kapitein) rond zonsondergang. Het zachte zonlicht maakt de rotsen extra rood en geel.

'546034' door manuele '546034' door manuele

PortugalLagos

PortugalLagos

Portugese Obama...loo

manuele

In Lagos, een kuststad aan de Portugese Algarve, is het in de zomer best wel druk : het is een heel gezellig en levendig stadje en daar horen natuurlijk ook straatmuzikanten bij. Deze stelde qua muziek niet zo heel veel voor maar ik vond hem ontzettend hard lijken op president Obama .. al zie ik de president niet meteen met een accordeon op straat spelen :-) Zoals in elk stadje loont het de moeite om even weg van de meest toeristische delen te gaan : ook in Lagos vind je buiten het centrum, steile en heel kleurrijke straatjes die een pak rustiger zijn en waar je al eens een "contact" met een vriendelijke local kan voorhebben!

Laat kaart zien