Portugal Artikelen & Blogs

Video

Video: bizar grote maanvis vastgelegd op camera

Gepubliceerd: 15 nov 2015 0
Een opvallende gast in de wateren van de Portugese eilandengroep de Azoren. Voor de kust van het eiland Santa Maria maakte de Spaanse fotograaf Miguel Pereira deze bijzondere videobeelden van een immens grote maanvis.

Hoewel Pereira de video al in 2013 maakte, kwamen de beelden pas onlangs naar buiten. Met lovende reacties en miljoenen views tot gevolg. 

De ontmoeting met deze reus was geheel toevallig. Pereira: ‘Een paar dagen vóór dit moment ging mijn fotocamera kapot. Deze pech werd gecompenseerd toen ik met een GoPro ging duiken en een gigantische maanvis tegenkwam. Hij leek zich totaal niet te storen aan onze aanwezigheid. Hij bleef ons zelfs een kwartier lang volgen, waardoor ik deze beelden kon maken.’ Een geluk bij een ongeluk dus. Maar wij kunnen nu ook mooi meegenieten van dit indrukwekkende moment. 


deel dit artikel met je vrienden:

Meer Portugal artikelen

Portugal, de Azoren - Europa op zijn best

Ze liggen net zo ver van Noord-Amerika als van het Europese vasteland. Hun vulkanische wortels liggen zelfs in de Amerikaanse aardplaat. Toch zijn de Azoren, negen weggestopte eilanden in de Atlantische Oceaan, de officiële westgrens van Europa. En het is er heel goed toeven. Perfeito zelfs.

Ze liggen net zo ver van Noord-Amerika als van het Europese vasteland. Hun vulkanische wortels liggen zelfs in de Amerikaanse aardplaat. Toch zijn de...

Madeira buiten de gebaande paden

Buiten het hoogseizoen verdient het Portugese eiland Madeira meer dan het imago van oubollig bloemeneiland. Ontdek het ruige binnenland.

Buiten het hoogseizoen verdient het Portugese eiland Madeira meer dan het imago van oubollig bloemeneiland. Ontdek het ruige binnenland.

5 mediterrane verrassingen

Sla deze nazomer in de mediterrane landen eens een paar dagen het strand over en laat je verrassen door het natuurschoon van het binnenland. We delen vijf gouden tips.

Sla deze nazomer in de mediterrane landen eens een paar dagen het strand over en laat je verrassen door het natuurschoon van het binnenland. We delen...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.