Wenen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op Freud's divan

Wenen,
Oostenrijk


Voordat hij vluchtte naar London woonde de Godfather van de psychoanalyse - Sigmund Freud - in een mooi fin de siecle stadje, genaamd Wenen. Op Berggasse 19 zagen de orale, anale en penis fases het levenslicht en werden ook de droomanalyse en het superego geboren.

Dit alles en meer is nu ondergebracht in het Freud Museum. Het is een charmante plek die je betreedt na eerst belletje te hebben getrokken en de trap te hebben beklommen waarop Freud en talloze patienten je tussen 1891 en 1938 voorgingen. Slenteren door Freuds huis voelt een beetje alsof je een reis door het brein van het artefacten verzamelde, schoorsteen rokende en coke snuivende genie maakt. Een denker die toegaf na 30 jaar onderzoek 1 vraag niet te kunnen beantwoorden: 'Wat wil een vrouw?'

Uiteindelijk is het niet zo'n hele lastige vraag om te beantwoorden. Namelijk hetzelfde als een man wil: Wandelen met je partner, familie, vrienden of je eigen gedachten door een stad die zowel een klassieke schoonheid als een dynamisch hipster is. De stad van 's werelds beroemdste Opera, van een imposant Museum Kwartier, 700 jaar oude universiteiten, galerieen voor hedendaagse kunst, pop-up bars, restaurants en winkels, een veel bezongen rivier, fietspaden, uitstekend openbaar vervoer en het Rococo zusje van het barokke Versailles: Paleis Schonbrunn. Het antwoord, meneer Freud, is Wenen.

Om het politieke, economische en culturele centrum van Oostenrijk een beetje te leren kennen kun je het beste een dag of vijf uitrekken. En zoals het divan bij Freud hoort, hoort bij een dag een nacht. Een nacht die je meer dan uitstekend kunt doorbrengen in je eigen 43m2 appartement in een gerenoveerd historisch gebouw. Je home away from home met 4,5 meter hoge plafonds, een 25m2 Japanse tuin, 20m2 prive terras en een minimalistische Scandinavisch-Japanse inrichting.

Dit AirBnB appartement is van de heren Quan en Hill. Twee superaardige gasten die naast een schoonmaak fetisj ook nog eens erg lekker kunnen koken, getuige het zelfgemaakte ijs en de groene thee spekkoek die ze 's avonds, bij het ontkurken van de eerste fles Gruner Veltliner langs komen brengen.

Voor ongeveer 90 euro per nacht ben je buren met Freud op 1 minuut lopen van tram D, 8 minuten van de U2 Schottentor en U4 Rossauer Lande metrostations, 120 seconden van de Donau en op loopafstand van het historische centrum van Wenen, de Opera, het Museum Kwartier, talloze restaurants en Sachertorte.

Viel spass!

Historic Garden Loft
Turkenstrasse 23
Wenen
W: [url="https://www.airbnb.com/rooms/914417" target="_blank"]https://www.airbnb.com/rooms/914417[/url]